Azonnali hatállyal lemondott a Ferrari vezérigazgatója

2020. december 11. – 10:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Louis Camilleri sokkoló bejelentést tett, személyes okokra hivatkozva azonnali hatállyal lemondott a Ferrari vezérigazgatói, valamint a Philip Morris elnöki posztjáról.

Camilleri bejelentése még az autógyártót is váratlanul érte, nem tudták kivel pótolni, ideiglenesen John Elkann veszi át a vezérigazgatói feladatokat.

A 65 éves Camilleri koronavírus-fertőzésen esett át, kórházba is került, de szóvivője szerint nem ez a fő oka annak, hogy most távozik. Hogy mi áll a háttérben, azt nem részletezték.

Louis CamilleriFotó: Marco Canoniero/Getty Images
Louis CamilleriFotó: Marco Canoniero/Getty Images

A vezérigazgatói posztot a korábbi vezető, Sergio Marchionne halála után kapta meg 2018 nyarán. A Ferrari kisebb válságot élt át, de Camillerinek másfél év alatt sikerült feljebb tornásznia az autóeladásokat, 2019-ben öt új modellel jöttek ki a piacra, és először tudtak eladni egy év alatt tízezernél is több kocsit. A cég a tőzsdén is sikeresebbé vált, 2018-ban 112 euróért lehetett Ferrari-részvényt jegyezni, most pedig már 179 euró az ára.

Camilleri viszonylag szoros kapcsolatban volt a Forma–1-es csapatot vezető Mattia Binottóval, de az üzleti növekedést nem követték sportszakmai sikerek, a Ferrari a 2020-as szezonban végig szenvedett, nem tudott versenyképessé válni a mezőnyben.

(via Autosport, Bloomberg)

A Telex friss híreit itt találja >>>

Forma–1-es hírekért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!