Megdőlt a 100 méteres gyorsúszás magyar rekordja

2020. december 10. – 19:21

Másolás

Vágólapra másolva

Szabó-Feltóthy Eszter 200 méter háton olimpiai A szintet, Németh Nándor 100 méter gyorson országos csúcsot úszott a kaposvári országos bajnokságon csütörtökön, írja az MTI.

A 18 éves Szabó-Feltóthy 2:09.78 perces idővel volt a legjobb az előfutamok során, ez több mint fél másodperccel jobb, mint a 2:10.39-es tokiói olimpia szintideje. A Vasas úszója ugyanakkor még nem tekinthető olimpiai indulónak, mivel a magyar rangsorban Hosszú Katinka (2:06.94) és Burián Katalin (2:08.50) is megelőzi, Tokióban pedig egy számban egy nemzetből legfeljebb két versenyző indítható.

A 21 éves Németh Nándor a 100 méter gyors előfutamában 48.08 másodperces idővel ért célba, ezzel két századot faragott saját, tavaly felállított rekordjából. A BVSC-Zugló úszója a 48.10-es idejével akkor hatodik lett a kvangdzsui világbajnokságon, az amerikai Caeleb Dressel 46.96-os idővel nyerte a döntőt.

„Ha két századonként megyek lefelé, kell még egy kis idő, hogy negyvennyolc másodpercen belülre kerüljek. A rekordra készültem, csak éppen szerettem volna, ha negyvenhéttel kezdődik az időm. Nagyon bekezdtem, ezt éreztem is, az utolsó tíz méter már nagyon nem esett jól... Hiába volt néhány hetes leállás, utána dolgoztam végig, készültem erre az országos bajnokságra, így legalább megerősítettem a helyemet a tokiói csapatban. A márciusi magyar bajnokságon ennél még jobb időt szeretnék” – nyilatkozta Németh a Nemzeti Sportnak.

Az ob-n este rendezik az előfutamokat, a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia időrendjéhez igazodva ugyanis a döntőket délelőtt bonyolítják le.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!