Meghalt Paolo Rossi

2020. december 10. – 05:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

64 éves korában meghalt Paolo Rossi, az 1982-es világbajnok olasz labdarúgó-válogatott gólkirálya, írja a Guardian. A hírt csütörtökön korán reggel az a tévétársaság jelentette be, ahol Rossi évek óta szakkommentátorként dolgozott.

A RAI sportriportere, Rossi munkatársa, Enrico Varriale a Twitteren azt írta: „Felejthetetlen Pablito, akibe '82 nyarán mindenki beleszeretett, és aki az utóbbi években értékes és hozzáértő munkatársa volt a RAI-nak. RIP Pablito!”

Később Rossi felesége is megerősítette a hírt az Instagramon.

Paolo Rossi (középen) az 1982-es spanyolországi világbajnokságon – Fotó: AFP / DPA
Paolo Rossi (középen) az 1982-es spanyolországi világbajnokságon – Fotó: AFP / DPA

Paolo Rossi a Juventusszal kétszer volt olasz bajnok, egyszer-egyszer olasz kupa-, KEK-, illetve BEK-győztes. Az olasz válogatottban 48 meccsen 20 gólt szerzett. Legemlékezetesebb mérkőzése az 1982-es világbajnokság második csoportkörében játszott olasz–brazil volt: a 3-2-es olasz győzelemmel zárult meccsen mesterhármast ért el. Ebben az évben ő kapta a legjobb európai futballistát kitüntető Aranylabdát a France Football szaklap zsűrijétől. Az 1978-as világbajnokságon is szerepelt, az Olaszország–Magyarország mérkőzés első gólját ő szerezte (a végeredmény 3-1 volt).

1988-ban a Hellas Veronából vonult vissza, az utóbbi években szakkommentátorként és különböző, a labdarúgáshoz kötődő kezdeményezések úgynevezett nagyköveteként tevékenykedett

A volt válogatott futballista halálának okát egyelőre nem közölték.

A Telex legfrissebb híreit itt találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!