Szerdán este 18:55-től játsszák le a PSG-Basaksehir Bajnokok Ligája-meccset

2020. december 8. – 23:58

Másolás

Vágólapra másolva

Az UEFA azonnali hatállyal vizsgálatot indított, miután a futballmérkőzés negyedik játékvezetője, a román Sebastian Coltescu rasszista megjegyzést tett a török csapat egyik stábtagjára, Pierre Webóra. Egyúttal kivételes eljárásban engedélyezték a meccs befejezésének elhalasztását is.

A kedd esti, a Paris Saint-Germain FC és az Isztambuli Basaksehir FK közötti UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzésen történt esetet követően az UEFA – mindkét klubbal folytatott megbeszélést követően – kivételes eljárásban úgy döntött úgy, hogy a mérkőzés hátralévő perceit szerdán új meccsirányító csapattal játsszák, közölte honlapján az Európai Labdarúgószövetség.

A kezdőrúgás közép-európai idő szerint 18:55 lesz.

Az UEFA a kedd esti eset nyomán azonnali hatállyal alapos vizsgálatot indított, tették hozzá a szűkszavú közleményhez.

Megírtuk: 20. percben félbeszakadt a PSG-Basaksehir Bajnokok Ligája-meccs kedd este, a francia sajtó azt írja, a futballmérkőzés negyedik játékvezetője, a román Sebastian Coltescu rasszista megjegyzést tett a török csapat egyik stábtagjára, Pierre Webóra.

A L'Equipe szerint az történt, hogy a stábtag reklamált, aztán amikor Ovidiu Hategan játékvezető megkérdezte, kinek adjon pirosat, mire Coltescu azt mondta, ala negru, vagyis „a feketének”. Webo ezt hihette négerezésnek, és szóvá tette, ezután több játékos is ott termett, majd a futballisták közösen levonultak a pályáról.

Több videó is megjelent a történtekről, az egyiken a török csapattól Demba Ba kéri számon a játékvezetőt, azt magyarázza a bírónak, hogy nem mondana olyat, hogy a fehér srácnak adják a lapot, ezért olyat se mondjon, hogy fekete srácnak. Hasonló incidens, hogy a játékvezetői stáb tagja miatt kelljen félbeszakítani egy Bajnokok Ligája-meccset, valószínűleg még nem nagyon történt a sorozat történetében. Az UEFA hivatalos honlapjának meccsközvetítésében és a közleményben sem részletezték a történteket.

Az UEFA évek óta kampányt folytat a rasszizmus ellen, a Say no to racism, vagyis mondj nemet a rasszizmusra szlogen rendszeresen felbukkan különböző felületeken.

A mérkőzés 0-0-s állásnál szakadt félbe, a francia csapat a továbbjutásért ment, míg a törökök már kiestek.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!