Félbeszakadt a PSG BL-meccse, miután rasszizmussal vádolták meg a negyedik bírót

2020. december 8. – 21:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 20. percben félbeszakadt a PSG-Basaksehir Bajnokok Ligája-meccs kedd este, a francia sajtó azt írja, a futballmérkőzés negyedik játékvezetője, a román Sebastian Coltescu rasszista megjegyzést tett a török csapat egyik stábtagjára, Pierre Webóra.

A L'Equipe szerint az történt, hogy a stábtag reklamált, aztán amikor Ovidiu Hategan játékvezető megkérdezte, kinek adjon pirosat, mire Coltescu azt mondta, ala negru, vagyis „a feketének”. Webo ezt hihette négerezésnek, és szóvá tette, ezután több játékos is ott termett, majd a futballisták közösen levonultak a pályáról.

Több videó is megjelent a történtekről, az egyiken a török csapattól Demba Ba kéri számon a játékvezetőt, azt magyarázza a bírónak, hogy nem mondana olyat, hogy a fehér srácnak adják a lapot, ezért olyat se mondjon, hogy fekete srácnak. Hasonló incidens, hogy a játékvezetői stáb tagja miatt kelljen félbeszakítani egy Bajnokok Ligája-meccset, valószínűleg még nem nagyon történt a sorozat történetében. Az UEFA hivatalos honlapjának meccsközvetítésében nem részletezték a történteket.

Az UEFA évek óta kampányt folytat a rasszizmus ellen, a Say no to racism, vagyis mondj nemet a rasszizmusra szlogen rendszeresen felbukkan különböző felületeken.

A mérkőzés 0-0-s állásnál szakadt félbe, a francia csapat a továbbjutásért ment, míg a törökök már kiestek. Este tizenegyig nem folytatták a meccset, a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy később pótolják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!