Rekordösszegért árverezték el Obama és Michael Jordan kosármezeit

2020. december 5. – 13:08

frissítve

Rekordösszegért árverezték el Obama és Michael Jordan kosármezeit
23-as mezek: Michael Jordan, Barack Obama és LeBron James. Fotó: Robyn Beck / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

320.000 dollárért (kb. 95 millió forintnak megfelelő összegért) kelt el egy pénteki Los Angeles-i aukción Michael Jordan egykori NBA-szupersztár 23-as meze, amelyet akkor viselt, amikor 1984-ben a Chicago Bullshoz szerződött.

Ugyanezen az aukción Barack Obama egykori amerikai elnök mezét is kikiáltották, amit a Punahou iskolai csapatában viselt. 192.000 dollárért (kb. 57 millió forintért) ment el, ami kiemelkedő rekordnak számít egy középiskolás sportmezért, írja a BBC. Ezt a – szintén 23-as – mezet Obama 1979-ben viselte, amikor megnyerte csapatával a hawaii kosárlabda-bajnokságot.

Michael Jordan mezeit korábban is előszeretettel árverezték el, legutóbb egy másik 23-as meze 288.000 dollárért kelt el, egy júliusi aukción.

>> A Telex legfrissebb híreit itt találja. <<

A legutóbbi aukción szintén az árverési tárgyak között volt az NBA jelenlegi sztárjának, Lebron Jamesnek a dedikált Cavaliers-meze, amiért valaki 128.000 dollárért fizetett, valamint egy NFL-es mez is, amelyet a hátvéd Colin Kapaernick viselt debütálásakor. 2016-ban Kaepernick a faji igazságtalanság elleni harc szimbólumává vált, amikor az amerikai himnusz alatt tiltakozásul térdre ereszkedett.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!