Berlusconi csapatához igazolt Balotelli

2020. december 5. – 18:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megtalálta az új csapatát az elmúlt évek talán legmegosztóbb olasz labdarúgója, Mario Balotelli. Az MTI írja, hogy a még mindig csak 30 éves támadó az olasz másodosztályban játszó Monzába igazolt, amelynek a tulajdonosa az egykori olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi.

Balotelli szabadon igazolható volt, miután elküldték a Bresciatól, ahol azért bontottak vele szerződést, mert a tavaszi kényszerszünet után betegségre hivatkozva nem jelent meg az edzéseken. A Monza nyolcadik a Serie B-ben, és ez Balotelli pályafutásának eddigi leggyengébb klubja.

Pedig a ghánai bevándorló szülőktől származó Balotelli annak idején az olasz foci nagy ígérete volt. Egészen fiatalon bekerült az Inter felnőtt csapatába, ahol három szezon alatt 20 gólt szerzett, majd közel 22 millió euróért a Manchester Cityhez szerződött. Innentől kezdve kissé ingadozott a teljesítménye, amit állandó fegyelmi problémák súlyosbítottak, végül három év múlva a Milanhoz igazolt, ahol remek szezonja volt. Végül 16 millió fontért visszatért Angliába a Liverpoolba, ahol két év alatt mindössze egy gólt szerzett, és visszament kölcsönbe a Milanba, ahol szintén csak egy gólra futotta tőle. Azóta megjárta a francia Nice-t és a Marseille-t, legutoljára pedig a Bresciában volt.

Balotelli 36 meccsen 14 gólt lőtt az olasz válogatottban, ahová 2018 óta nem hívták meg.

A játékos pályafutását góljai mellett leginkább kirívó viselkedése és magatartásbeli problémái határozták meg. José Mourinho korábban azt mondta róla, hogy képtelenség őt rendesen kezelni, Roberto Mancini pedig arról beszélt korábban, hogy Balotelli hajlamos egészen furcsa dolgokra. Ismertebb balhéi közé tartozik, amikor két ismert olasz maffiózóval fotózkodott, illetve 2010-ben Milánó egyik főterén lövöldözött légpisztollyal a barátaival.

Legfrissebb híreinket itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!