Máris elhalasztottak egy meccset a női kézilabda-Eb-n

2020. december 4. – 17:44

Másolás

Vágólapra másolva

A péntek este fél 9-re kiírt holland-szerb meccset kellett egy nappal későbbre halasztani, mert a szerb válogatott két játékosának pozitív lett a koronavírustesztje. Az érintettek és szobatársaik azonnal karanténba kerültek.

A szerb szövetség közleménye szerint a német Bayer Leverkusen kapusa, Kristina Graovac az egyik, és a Szombathelyi KKA jobbátlövője, Marija Agbaba a másik megfertőződött játékos. Szintén karanténba került a Békéscsaba beállója, Jelena Agbaba, illetve a lengyel Zaglebie Lubin beállója, Jovana Milojevic, mivel szobatársai voltak megbetegedett csapattársaiknak.

Kristina Liscevic, a román Ramnicu Valcea irányítója elmondta, azért nem tudtak hamarabb elutazni Dániába, mert a hazájukban elvégzett utolsó tesztelést követően nagyon sok kétes eredményt kaptak.

A magyar válogatott ugyanebben a csoportban van, péntek 18:15-kor a horvátok ellen kezdenek. Csütörtökön írtunk arról, hogy a járvány a horvát válogatottat sem kímélte. az ország legjobb csapatában, a Bajnokok Ligájában szereplő Podravka Koprivnicában mind a hat válogatott játékos megfertőződött. Rajtuk kívül is van egy koronavírusos játékos az eredetileg tervezett keretben, ketten pedig sérültek.

A csoportok első három helyezettje jut tovább a középdöntőbe. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

(Az MTI nyomán)

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!