Az olasz legfőbb ügyész szerint a Juventus nyakig benne volt Luis Suárez gyanús nyelvvizsgájában

2020. december 4. – 16:45

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább dagad a botrány Luis Suárez, az Atletico Madrid uruguayi csatárának ügyében, írja az MTI. Raffaele Cantone olasz legfőbb ügyész szerint ugyanis a Juventus a háttérből segítette a játékost, és mindent megtett annak érdekében, hogy gyorsan olasz állampolgárságot kaphasson, és leszerződhessen a torinói csapathoz.

Az olasz állampolgársághoz Suáreznek szeptemberben nyelvvizsgát kellett tenni, de ott olyan gyanús dolgok történtek, hogy az ügy miatt egyetemi tisztségviselőket függesztettek fel. Suárez felesége olasz, ezért kérvényezhet olasz útlevelet, de ehhez állampolgársági vizsgát kellett tennie minél előbb. Mivel az olasz bajnokságban egy csapatban meghatározott számú EU-n kívüli állampolgár játszhat, a Juventusnak is érdeke volt, hogy ne uruguayiként, hanem olaszként szerződtethessék a Barcelona egykori támadóját.

Suárez egy perugai egyetemen le is tette sikeresen a vizsgát, de felmerült a gyanú, hogy kedvezményezett eljárásban részesült, például a nyelvvizsgához csak a szóbeli részt tette le, illetve kiderült, hogy az állampolgársági teszt tartalmát előzetesen eljuttatták hozzá. Ezen kívül állítólag előre meghatározták a Juventus igényei szerint, hogy a Suáreznek mennyi pontot kelljen megszerezni a sikeres vizsgához. Az olasz csapat odáig ment, hogy a legmagasabb intézményi szinteken tett lépéseket annak érdekében, hogy minél előbb állampolgárságot kaphasson a játékos.

A Juventus nem kommentálta a hírt, a perugiai egyetem pedig tagadja a jogsértést, bár négy tisztségviselőt nyolc hónapra felfüggesztettek. Suárez végül az Atletico Madridba igazolt, ahonnan a Juventus végül a korábbi játékosát, Alvaro Moratát vette kölcsönbe az idény végéig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!