Vizsgálatot indítanak Grosjean Forma-1-es balesete miatt

2020. december 3. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vizsgálatot indított a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Romain Grosjean balesete miatt, egyúttal módosításokat hajtott végre a pálya körül a biztonság növelése érdekében a bahreini pályán, írja az MTI.

November végén kettészakadt és kigyulladt a Forma–1 bahreini futamán Romain Grosjean, a Haas versenyzőjének autója, az F1-ből a szezon végén távozó pilóta ezután önállóan szállt ki az ülésből, és kimászott a roncsból. Grosjeant később kórházba vitték megfigyelésre, ahonnan három nap után távozott, a balesetben csupán kisebb égési sérüléseket szerzett.

A FIA csütörtökön jelentette be, hogy 6-8 hetet vesz majd igénybe az eset kivizsgálása, ez alatt kivizsgálják a pálya és a pályát övező korlátok biztonságát, illetve a pályafelügyelők és az orvosi személyzet munkáját. A pálya azon szakaszára, ahol Grosjean balesete történt, plusz két sor gumifalat helyeznek ki és új szalagkorlátot építenek. Emellett felszedik a nyolcas és kilences kanyar közötti rázókövet, hogy az autók ne tudjanak a levegőbe emelkedni, valamint a kilences kanyar jobb oldalánál plusz négy sor gumiabroncsokból álló falat állítanak fel.

A 34 éves francia pilóta a sérülés miatt a hétvégi Szahíri Nagydíjon nem vesz részt, a 24 éves Pietro Fittipaldi helyettesíti őt. Grosjean szeretne ott lenni a jövő hétvégi futamon Abu-Dzabiban, ami szinte biztosan az utolsó versenye lenne Forma–1-es pályafutása során.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!