Az F1 leggyengébb kocsijából jön Hamilton pótlása

2020. december 2. – 08:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Saját tartalékpilótája helyett egy jelenleg is aktív F1-versenyzővel helyettesíti a hétvégi Szahíri Nagydíjon a koronavírus miatt hiányzó hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont a Mercedes, a csapat ugyanis sikerrel kölcsönözte ki George Russellt a Williamstől.

Russellt valójában a Mercedeshez köti a szerződése, ám mivel ott nem fért be a két autó egyikébe Lewis Hamilton és Valtteri Bottas miatt, a Williamsnél kapott lehetőséget. Ettől még a Williamsnek nem kellett volna most átengednie pilótáját, tőlük és a Mercedestől is óriási gesztus, hogy a 22 éves versenyzőnek biztosítanak lehetőséget, aki az F1 leggyengébb autójából ülhet át a legerősebbe.

Ezzel jó eséllyel megszerezheti első pontjait a Forma–1-ben Russell, aki az Emilia Romagna Nagydíjon már közel járt ehhez, ám a biztonsági autó mögött nagyot hibázva végül pontszerző helyről esett ki.

A 2021-ben továbbra is a Williamsnél vezető Russellt segíti az is, hogy most hétvégén nem a megszokott vonalvezetésű pályán mennek Bahreinben, hanem a külső pályán, ami hivatalosan 11, de valójában csak 4 rendes kanyarból áll, és elsősorban a puszta végsebesség dönt majd, azzal pedig jól áll a Mercedes.

George Russell, a Williams pilótája helyettesíti majd Lewis HamiltontFotó: Reuters Handout
George Russell, a Williams pilótája helyettesíti majd Lewis HamiltontFotó: Reuters Handout

Russell helyére a Forma–2-ben idén két harmadik helyet is szerző Jack Aitken érkezik a Williamshez.

Korábban felmerült, hogy az egykori McLaren-pilóta, a Mercedes Forma–E-versenyzője, egyben tartalékpilótája, Stoffel Vandoorne ülhet majd a Mercedesbe, ám ő hiába utazott azonnal Bahreinbe, végül csak tartalékos szerep jut neki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!