Kiengedték a kórházból Grosjeant, de még marad Bahreinben

2020. december 2. – 11:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kettészakadt és kigyulladt a Forma–1 bahreini futamán Romain Grosjean, a Haas pilótájának autója, az F1-ből a szezon végén távozó pilóta ezután önállóan szállt ki az ülésből, és kimászott a roncsból. Grosjeant ezután kórházba vitték megfigyelésre, innen szerdán távozhatott.

A 34 éves pilóta a Bahreini Nagydíj első körében, közvetlenül a rajt után szenvedett horrorisztikus balesetet. A francia versenyző kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket, és három éjszakát töltött a kórházban. A Haas szerdai tájékoztatása szerint Grosjean Bahreinben marad, ahol tovább kezelik a balesetben megégett mindkét kézfejét, írja az MTI.

A versenyző reggel a Twitteren egy fotót tett közzé jobb kézfejéről, ezen már nincs teljes egészében bekötve, így az ujjait használni tudja.

„Majdnem sírtam a boldogságtól, ez egy apró győzelem a teljes gyógyulás felé vezető utamon”

– írta a fényképhez Grosjean.

A francia pilóta a hétvégi Szahíri Nagydíjon nem tud részt venni, helyét a 24 éves brazil Pietro Fittipaldi veszi át. Szeretne viszont ott lenni a jövő hétvégi futamon Abu-Dzabiban, ami szinte biztosan az utolsó versenye lenne Forma–1-es pályafutása során.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!