Megalázóbb dolgot nehéz csinálni az NFL-ben

2020. november 30. – 07:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tyreek Hill minden idők egyik legmegalázóbb jelenetét hozta össze az NFL-ben, ahogy ismét nyert a címvédő Kansas City Chiefs. Egy újonc védő két egymás utáni játékban szerzett touchdownnal írt NFL-történelmet, a Denver Broncos pedig elesett a koronavírus elleni harcban. NFL, 12. forduló.

Tovább robog az NFL-ben a legutóbbi Super Bowl győztese, a Kansas City Chiefs, amely ezúttal a Tampa Bay Buccaneerst verte, és ezzel már 10–1-es mérlegnél jár. Mindkét félnél három passzolt touchdownig jutott az irányító, ám míg Tom Brady két labdát is eladott, addig Patrick Mahomes hibátlan volt. A passzjátékban főleg Tyreek Hillt kereste a labdával a liga 2018-as MVP-je, a 37 sikeres passznak több mint a harmada, 13 ment Hill felé, aki végül lenyűgöző statisztikai mutatókkal, 269 elkapott yarddal és 3 touchdownnal járt.

A három TD-je közül a középsőt emelnénk ki. Hill a jobb oldalon kapott sikeres passzt, egy védőt már az elkapás pillanatában lerázott magáról, egy másikat egy hatalmas testcsellel küldött el ismeretlen dimenziókba, majd ennek köszönhetően annyira egyedül maradt a gólvonal közelében, hogy még egy hátraszaltóra is maradt ideje a pályán.

Nagy napja volt a Carolina Panthers újonc védőjének, az idei draft második körében kiválasztott Jeremy Chinn-nek is, aki NFL-történelmet írt azzal, hogy sorban két egymást követő védelmi játékból is touchdownt szerzett. Mindez a Minnesota Vikings ellen jött össze neki, szinte egyből a második félidő kezdetén. Előbb egy sack után kapta fel a labdát, és nyargalt vele bő 15 yardot a célterületig, majd ahogy elvégezték a TD után a kirúgást, az újabb Vikings-támadást megint labdaszerzésből hozott touchdownnal törte meg, ekkor egy futójátéknál szabadította ki a labdát a Panthers védelme, hogy aztán Chinn majdnem 30 yardos távról megint eredményes legyen.

Chinn hiába tette oda magát nagyon, a Panthers végül így sem tudott nyerni, a Vikings hazai pályán 28–27-re győzött.

Szintén nyert a Jacksonville Jaguarst idegenben 27–25-re elintéző Cleveland Browns, amely három vereség mellé már a nyolcadik győzelmét szerezte az idei szezonban. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2007 óta először biztosan nem lesz több vereségük az idényen belül, mint győzelmük, a Browns végleg feljött a víz alól.

A víz alatt maradt viszont a Denver Broncos, amely súlyos koronavírus-krízisbe került. Azok után, hogy a csapat egyik csere irányítója, Jeff Driskel pozitív koronavírustesztet produkált, majd kiderült, hogy a csapat mindhárom másik irányítója, Drew Lock, Brett Rypien és Blake Bortles maszk nélkül érintkezett vele, lényegében irányító nélkül maradtak. Ez ugye a legfontosabb pozíció az amerikaifutballban, náluk viszont mindenki karanténba került ezen a poszton.

Hogy ki tudjanak állni a New Orleans Saints ellen, az edzőcsapatból hoztak fel egy olyan játékost, aki még az egyetemi bajnokságban is alig játszott irányítóként, a Broncosban pedig csak sokadik elkapóként gyakorolt. Nem meglepő, hogy ezek után Kendell Hinton 9 próbálkozásából csak 1 passz lett sikeres, azzal 13 yardot szerzett, miközben volt két eladott labdája is. A Saints, amely joggal készülhetett úgy, hogy a Broncos szinte végig csak futni fog, végül magabiztosan, 31–3-ra nyert.

Szintén romlik a Covid-helyzet a Baltimore Ravensnél, ahol az elmúlt napokban már a hetedik kezdőjátékos lett koronavírusos. Ezért a Pittsburgh Steelers elleni csütörtöki, hálaadásnapi meccsüket előbb vasárnapra, majd keddre halasztották, miközben már 12 játékosuk és 8 fő stáb fertőződött meg rövid idő alatt.

Eközben két koronavírus miatti büntetést is kiosztott a liga, a Tampa Bay Buccaneers elleni győzelmet maszk nélkül ünneplő játékosai miatt 500 ezer dolláros büntetést kapott a New Orleans Saints (és elvesztettek egy draftválasztást), míg a New England Patriots 350 ezer dollárt fizethet a koronavírus-intézkedések be nem tartása miatt.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Eredmények, NFL, 12. forduló

csütörtökön játszották

  • Houston Texans–Detroit Lions 41–25
  • Washington Football Team–Dallas Cowboys 41–16

vasárnap játszották

  • Oakland Raiders–Atlanta Falcons 6–43
  • Carolina Panthers–Minnesota Vikings 27–28
  • Arizona Cardinals–New England Patriots 17–20
  • Cleveland Browns–Jacksonville Jaguars 27–25
  • New York Giants–Cincinnait Bengals 19–17
  • Tennessee Titans–Indianapolis Colts 45–26
  • Los Angeles Chargers–Buffalo Bills 17–27
  • Miami Dolphins–New York Jets 20–3
  • New Orleans Saints–Denver Broncos 31–3
  • San Francisco 49ers–Los Angeles Rams 23–20
  • Kansas City Chiefs–Tampa Bay Buccaneers 27–24
  • Chicago Bears–Green Bay Packers 25–41

hétfőn játsszák: Seattle Seahawks–Philadelphia Eagles

kedden játsszák: Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!