Három gyászhuszár Maradona nyitott koporsója mellett fotózkodott, beperelhetik őket

2020. november 27. – 14:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Botrány tört ki Diego Maradona temetése után, mert kiderült, hogy három gyászhuszár a futballista nyitott koporsójánál fényképezkedett.

A szerdán meghalt Diego Maradonát csütörtökön a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, ahol bárki búcsút vehetett a futballistától. Később kiderült, hogy a koporsó előkészítésében részt vevő temetkezési vállalat három munkatársa Maradona holtteste mellett fotózkodott. A képek aztán kikerültek a netre, a BBC leírása szerint a három férfi a nyitott koporsó mellett áll, és hüvelykujjukat felfelé tartva mosolyognak.

Maradona ügyvédje, Matías Morla azt ígérte, hogy jogi lépéseket tesz a fotót készítőkkel szemben. „A barátom emlékére esküszöm, hogy nem nyugszom addig, amíg meg nem fizetnek ezért az atrocitásért” – írta a Twitteren az ügyvéd.

A temetkezési vállalat vezetője, Matías Picón azt nyilatkozta, hogy a három férfi kölcsönzött munkaerőként dolgozott nekik, a nehéz koporsó szállításában vettek részt. A munkájuk idejére elvették tőlük a telefonjaikat, de amikor végeztek, és Picónék a rendőrséggel egyeztettek a koporsó szállításáról, kihasználták a lehetőséget, és elkészítették a fotókat.

Picón azt mondta, hogy nagyon el vannak keseredve, hiszen hosszú ideje dolgoznak Maradona családjának. „A 75 éves apám sír, én is sírok, a testvérem szintén, le vagyunk sújtva.”

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!