Hosszú Katinka: Hiányoztak a versenyek a felkészülésemből

2020. november 23. – 10:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nem elégedett a teljesítményével, de úgy érzi, nagy lökést adott neki a Nemzetközi Úszóliga (ISL) – írja az MTI.

Hosszú az M4 Sportnak adott interjújában arról beszélt, hogy nagyon hiányoztak a versenyek a felkészüléséből. Szerinte „ha lett volna még tíz meccs, akkor formába lendül” az ISL-re. Bízik ugyanakkor abban, hogy egyre több versenyen indulhat majd el, és ezzel a felkészülése is visszaállhat a megszokott ritmusba. Az úszó azt is mondta: jobb formában érzi magát és motiváltabb most az ISL szezont követően, mint korábban, amikor nyolc hónapon keresztül nem tudott versenyezni, ezért a mostani csapatviadal nagy lökést adott neki a jövőre.

A Nemzetközi Úszóliga, azaz az ISL fordulóit idén október 16. és november 22. között tartották meg, kizárólag Budapesten, a Duna Arénában, tíz csapat részvételével, zárt kapuk mögött. Az ISL idén a Cali Condors csapat győzelmével zárult. A Magyarországra érkezett sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan „buborékban” kellett élniük. Ahogy azt a 444 korábban megírta, a hathetes verseny orvosszakmai biztosításáért a Semmelweis Egyetem felelt.

Az egyetem honlapja szerint ez alatt az időszak alatt ötven-hatvan orvost, ápolót és járványügyi felügyelőt kötött le a verseny biztosítása.

Hosszú hatalmas sportdiplomáciai sikernek nevezte azt, hogy az ISL befektetőjét sikerült meggyőzni a magyarországi rendezésről.

Az olimpiai bajnok nyugtalanító formájáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen. „A világ nem ment el Katinka mellett, ezt fontos hangsúlyozni. Ha a legjobb idejénél néhány másodperccel rosszabbat úszna, akkor még mindig előre ki lehetne osztani neki az első helyeket” – nyilatkozta akkor a Telexnek Soós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!