Fekete László videóban jelentette be a visszavonulását

2020. november 22. – 17:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orvosa tanácsára végleg befejezte sportpályafutását a 62 éves Fekete László – ezt maga a sportoló jelentette be a Youtube-on.

Fekete László 1988-1997 között a Magyarország legerősebb embere cím birtokosa volt. 1985. augusztus 7-én állított fel először világrekordot malomkőhajításban.

Rendszeresen szerepelt tévéműsorokban, 2006-ban pedig a választásokon is elindult, a tatabányai választókörzetben az MDF jelöltje volt.

A befejezést bejelentő videójában arról beszélt, hogy nem a fizikális erejével van probléma, hanem a „vázával”. Azt is elmondta, hogy már egy ideje gondok vannak a térdével, az orvosát is felkereste emiatt. Újra nagyobb súlyok emelésére készült, de az orvos ezt gyakorlatilag megtiltotta neki. Az orvos azt mondta neki, hogy ha tovább csinálja önmaga „kínoztatását”, akkor el kell gondolkodnia egy térd-protézisen.

Az orvos megijesztette Feketét, aki azt mondta ezt a „nyavalyát” egyébként egy kézilabdameccsen szerezte. „Bal kettes átlövő voltam, és ugrottam fel lőni. Mellbe kitámasztottak, úgyhogy hanyatt vágódtam, a lábam magam alá fordult, beakadt, és keresztszalagporc-szakadást szenvedtem. De áldom a tervezőmet, hogy eddigi sportpályafutásom alatt nem bántott. Csak hát ez az irdatlan sok tömeg, amit harmincvalahány év alatt megemeltem, ez megkoptatott szépen” – mondta. Az orvosának most „tökéletesen szót fogad” – mondta.

Ennek ellenére néhány utolsó emelést még bevállalt. „Életem utolsó emelése lesz” – mondta. Elismerte, hogy már ezzel is sokat kockáztat, de „ha szakad valami, szakad, ha rotyog valami, rotyog, nem érdekes, bele nem pusztulok”. Aztán fokozatosan emelve a súlyokat néhány utolsó felhúzás gyakorlatot még megcsinált, az utolsó, 290 kilós emelés után viszont azt mondta: „jaj, a combom hátul, nehogy véletlenül igaza legyen az orvosnak, hogy protézis kelljen. Jaj, elég volt! Hú, ebből mi lesz…”

Aztán azzal zárta a videót, hogy nagyon sok munkát ölt abba, hogy magának bizonyítson, és úgy érzi, ez sikerült is, „aki ennél többet csinál, annak gratulálok, meg sok sikert kívánok! Azt hiszem bizonyítottam önöknek azt, hogy vannak született erős emberek még a Földön. Még ha ritka, akkor is. A viszontlátásra!” – zárta mondandóját.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!