Guardiola: Azt akarom, hogy Messi a Barcelonában fejezze be a karrierjét

2020. november 21. – 10:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár többször felmerült, hogy a Barcelonából Lionel Messi korábbi edzőjét követve a Manchester Cityhez igazolna, Pep Guardiola azt szeretné, ha Messi anyaklubjában fejezné be karrierjét.

A korábban a Barcelonát is vezető Guardiola csütörtökön két évvel hosszabbította meg a szerződését a Manchester Cityvel, ami miatt újra felerősödtek azok a vélemények, hogy Messit Angliába igazolhatja el. Az argentin csatár szerződése a nyáron jár majd le, de már január elsején tárgyalhat Spanyolországon kívüli klubokkal.

Guardiola és Messi ellenfelekként a 2016-os Bajnokok LigájábanFotó: Kieran McManus/AFP
Guardiola és Messi ellenfelekként a 2016-os Bajnokok LigájábanFotó: Kieran McManus/AFP

„Messi egy Barcelona-játékos. Elmondtam ezerszer, szurkolóként azt akarom, hogy Leo ott fejezze be a futballt” – mondta Guardiola. Az edző azonban megjegyezte, nem tudja, mi jár majd a játékos fejében.

Messi már nyáron elhagyta volna a klubot, de kivásárlási záradéka (aminek az érvényességét ő vitatta) miatt végül nem ment sehová. Több klubbal is kapcsolatba hozták, a ManCity mellett a PSG is felmerült. A Barcelonában januárban elnökválasztást is tartanak, bárki is lesz a vezető, elsődleges cél lesz megtartani Messit, így a játékos szándéka is változhat. (via BBC)

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!