Egy 52 éves cseh férfi 256 kilónyi sörrel a hátán mászott meg egy 1100 méteres hegyet, azt mondta, „kemény meló volt”

2020. november 18. – 11:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Különös rekordot állított fel Zdeněk Pácha, egy 52 éves cseh férfi. A Magas-Tátra.info cikke szerint a teherhordó versenyek rendszeres résztvevőjének számító, „Beszkidi Sherpának” nevezett férfi most éppen egy 256 kilogramm súlyú szállítmányt vitt fel a morva-sziléziai Beszkidekben lévő, a Radhoště alatti nyeregben található Radegast-szoborhoz.

Az utat három óra alatt tette meg, a rakomány több száz darab félliteres sör volt, amelynek cipeléséhez egy speciális hordkeretet készített. A 256 kilós súllyal 45 kilóval megdöntötte a legendás tátrai teherhordó, Ladislav Kulanga rekordját.

A rekord előtt koronavírusos volt

A Tátrában első alkalommal 2014 augusztusában hívta fel magára a figyelmet, amikor a fogyatékkal élő Michal Koutnýt vitte fel a hátán a Tengerszem-csúcs (Rysy) tetejére.

A mostani mutatványt kemény edzés és komoly felkészülés előzte meg, melyet megzavart egy pozitív koronavírusteszt és az azt követő 14 napos karantén, amely mindössze három nappal a rekordteljesítmény előtt járt le.

Kemény meló volt

„A legnehezebb az volt, hogy minden egyes pihenő után valahogy bejárassam magam, utána már egész jól ment. A standból való felállást és az újraindulást őrült nehéznek éreztem, pedig kb. 90 stand volt” – mondta Pácha, aki szerint a rekord felállítása kemény meló volt.

„A több mint 20 százalékos emelkedővel rendelkező hegyet összeszorított fogakkal, szó szerint szuszogva másztam meg. Amikor megláttam a Radegast-szobrot, amelytől már csak pár lépés választott el, szinte sírtam az érzelmektől” – tette hozzá.

A 256 kilós rekordról készült egy videó is, amit itt lehet megnézni. Pácha további hihetetlen teljesítményeit is érdemes elolvasni a Magas-Tátra.info oldalon.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!