Marco Rossi több ajánlatot is kapott, de mindet elutasította

2020. november 17. – 14:14

Másolás

Vágólapra másolva

Jól megy most a magyar futballválogatottnak. A múlt héten kijutott az Európa-bajnokságra, és még arra is van esélye, hogy megnyerje csoportját a Nemzetek Ligájában. Ez szerdán a törökök legyőzésével sikerülhet is. A szövetségi kapitány Marco Rossi online sajtótájékozatón vezette fel a mérkőzést, amin koronavírus-fertőzöttség miatt nem vehet részt.

„Mindenképpen elégedett leszek a 2020-as évvel, de hogy mennyire, az a szerdai mérkőzéstől függ. Noha nem csak a saját kezünkben van a sorsunk, nyerni akarunk, mert most már kimondott cél a csoportelsőség elérése, mivel a következő kiírásban szeretnénk a legjobbakat felvonultató A divízióban szerepelni. Nem veszíthetünk, szeretnénk megkoronázni ezt az évet” – idézte Rossit az MTI.

Rossi szerint csapata a lehető legjobb lélektani állapotban várja a meccset, még úgyis, hogy öt alapembere hiányzik, köztük Szoboszlai Dominik. Maximálisan bízik valamennyi játékosában, így a szerbek ellen debütáló Kecskés Ákosban is, és egyszeri hibának tekinti a megingását, amelyből gólt kaptak a szerbektől.

„Nagyon erős a törökök kerete, tele van olyan futballistákkal, akik a legjobb bajnokságokban szerepelnek. Nekünk csapatjátékkal kell ellensúlyozni a jó egyéniségeket. Jobb erőbeosztásra lesz szükség, hogy a második félidőre is maradjon erő. Szerbia ellen a második félidőre elhasználtuk minden energiánkat, ezért veszítettünk a lendületből vasárnap” – mondta Rossi.

Marco Rossi az oroszok elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen október 4-énFotó: Pavel Golovkin/MTI/EPA
Marco Rossi az oroszok elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen október 4-énFotó: Pavel Golovkin/MTI/EPA

A kapitány elárulta, sok ajánlat érkezett az elmúlt másfél évben, voltak köztük érdekesek is, de mindet visszautasította. Jelenleg csakis a törökök elleni meccsre koncentrál, utána viszont rajta nem múlna a tárgyalás a szövetséggel, ha az szeretné meghosszabbítani a jövő év végéig, azaz a világbajnoki selejtezők lezárultáig szóló szerződését.

A sikerek kapcsán a magyar szurkolók ismeretlenül küldött üzenetei érintették meg legjobban, illetve az tölti el leginkább büszkeséggel, hogy a magyar válogatottat tapasztalata szerint jobban tisztelik, mint egy évvel ezelőtt, külön megemlítette walesi kollégája, Ryan Giggs tavalyi, kissé degradáló nyilatkozatát.

A Telex friss híreit itt találja >>>

„Még csak most kezdte az edzősködést, értékelni majd az U21-es csapatnál végzett munkája alapján lehet, de még azzal is várni kell. Mindenesetre olyan karaktere van, hogy kiváló pályát futhat be” – mondta az őt helyettesítő Gera Zoltánról Rossi, aki elárulta, ő telefonon Sándor Györggyel tartja a kapcsolatot a kispadon.

A magyar válogatott csütörtökön 20.45-től játszik a törökökkel a Puskás Arénában, amennyiben több pontot szerez, mint az orosz csapat Szerbiában, akkor négyesében megszerzi első helyet, amely akár vb-pótselejtezőt is érhet, egyúttal feljut az élvonalba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!