Nem játszik a törökök elleni Nemzetek Ligája-meccsen Szoboszlai

2020. november 16. – 17:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem játszik Szoboszlai Dominik a magyar válogatott szerdai, Törökország elleni Nemzetek Ligája-meccsén. Ezt hétfőn jelentette be a Magyar Labdarúgó-szövetség. A 20 éves középpályásnak vissza kellett térni klubjához, az osztrák Salzburghoz, mert a karanténszabályok értelmében csak így léphet pályára a hétvégi bajnokin. A két csapat szeptemberi meccsén Magyarország nyert 1-0-ra, a győztes gólt pont Szoboszlai szerezte szabadrúgásból.

Szoboszlai volt az Izland elleni pótselejtező egyik hőse, az ő góljával nyertek 2-1-re, amivel Magyarország kijutott a 2021-re halasztott, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Két csoportmeccset is hazai pályán, a Puskás Arénában játszik majd a magyar csapat.

A törökök elleni lesz a magyar válogatott utolsó meccse az NL-ben, vasárnap a szerbekkel 1-1-es döntetlen játszottak. A B liga hármas csoportjában szerepel Magyarország, 2 döntetlennel, egy vereséggel és 2 győzelemmel a második helyen áll Oroszország mögött. Mindkét csapatnak 8-8 pontja van, az oroszok az utolsó helyen álló szerbekkel játszanak. Csoportgyőzelem esetén a magyar csapat felkerülne az A ligába. Azért is fontos a jó szereplés, mert akárcsak az Eb-selejtezők esetében, a világbajnoki selejtezők alakulását is befolyásolja, hogy milyen eredmények születettek az NL-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!