Kikaptak a magyar csapattól, távozik az izlandi vezetőedző

2020. november 14. – 15:54

frissítve

Kikaptak a magyar csapattól, távozik az izlandi vezetőedző
Fotó: Erik Hamrén a magyarok elleni meccsen magyaráz. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A magyarok elleni vereség miatt Erik Hamrén szombaton lemondott az izlandi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, írja az MTI. A svéd edző sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mindig az volt a célja, hogy a csapatot kijuttassa az Európa-bajnokságra, és ez nem sikerült, ezért szerinte jobb, ha valaki más átveszi a nemzeti együttes irányítását a márciusban kezdődő világbajnoki selejtezők előtt.

Az izlandiak csütörtökön a 88. percig 1-0-ra vezettek a magyarok ellen a Puskás Arénában, ám végül Szoboszlai Dominik bombagóljával 2-1-re elveszítették ellenünk az Európa-bajnoki pótselejtező döntőjét.

A Nemzetek Ligájában vasárnap Dánia, majd szerdán Anglia ellen még a 63 éves Hamrén ül a kispadon, aki két évvel ezelőtt Heimir Hallgrímssontól vette át a szakvezetői posztot.

Hamrén 2012-ben és 2016-ban is kijuttatta hazája válogatottját az Eb-re. Utóbbin az izlandiak is ott voltak Lars Lagerbäck irányításával, majd Hallgrímsson vezetésével a két évvel ezelőtti világbajnokságon is szerepeltek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!