Kapás harmadik a Nemzetközi Úszóliga elődöntőjének nyitónapján

2020. november 14. – 16:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legjobb magyarként Kapás Boglárka 400 méter gyorson a harmadik lett a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) első elődöntőjének szombati nyitónapján. Ugyanebben a számban csapattársa, Késely Ajna a negyedik helyen zárt, írja az MTI.

A címvédő, és most is élen álló Energy Standarban Jakabos Zsuzsanna 400 méter gyorson és 200 méter háton is hatodik lett. A második helyen a London Roar, a harmadikon a Tokyo Frog Kings, a negyediken pedig – többek között Kapással, Késellyel, illetve a 200 méter háton hetedik Telegdy Ádámmal – felálló NY Breakers áll.

A rövidpályás versenyen több világcsúcs is született:

  • a holland Kira Toussaint 50 méter háton 25.60 másodperces világcsúcsot úszott,
  • az olasz Benedetta Pilato 50 méter mellen junior világcsúccsal nyert,
  • a Siobhan Haughey, Permille Blume, Femke Heemskerk, Sarah Sjöström összeállítású 4x100 méteres női gyorsváltója úszott 3:52.82 perces világcsúcsot.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12-12 férfi és női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend.

A Telex legfrissebb híreiért ide kattintson! »»»»»»»»»

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével a Duna Arénában zajlik. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan buborékban kell élniük. Tíz fordulót rendeztek az alapszakaszban, az elődöntők után a fináléra jövő hétvégén kerül sor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!