Az UEFA 6,7 millió forintra büntette a Fradit

2020. november 13. – 19:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két tételből összesen 19 ezer euróra, vagyis 6,7 millió forintra büntette az UEFA a Ferencvárost, mert a csapat szurkolóinak egy része nem tartotta be a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket a Bajnokok Ligájában. Az UEFA versenyrendszeréhez tartozó mérkőzéseken kötelező a távolságtartás, az arcmaszk viselése és az ülésrend betartása, ez nem történt meg.

5 ezer eurót a minimális egészségügyi is higiéniás rendelkezések megszegése, 14 ezer eurót pedig a csapat nem megfelelő viselkedése miatt kell fizetniük 90 napon belül.

A magyar bajnoki címvédő eddig két meccset játszott hazai pályán a G csoportban: október 28-án 2-2-es döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel a Groupama Arénában, november 4-én pedig 4-1-re kikapott a Juventustól a Puskás Arénában. Utóbbi helyszínen, ám zárt kapuk mögött rendezik december 2-án az FC Barcelona elleni mérkőzést is.

A Ferencváros egyik csoportellenfelét, a Dinamo Kijevet szintén 19 ezer euróra bírságolta az UEFA.

Cikkünk korábbi verziójában összesen 5 ezer eurós büntetésről írtunk az MTI nyomán, de az UEFA által kiadott közleményből (pdf) kiderül, hogy emellé volt egy másik, 14 ezer eurós büntetési tétel is.