Az UEFA 6,7 millió forintra büntette a Fradit

2020. november 13. – 19:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két tételből összesen 19 ezer euróra, vagyis 6,7 millió forintra büntette az UEFA a Ferencvárost, mert a csapat szurkolóinak egy része nem tartotta be a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket a Bajnokok Ligájában. Az UEFA versenyrendszeréhez tartozó mérkőzéseken kötelező a távolságtartás, az arcmaszk viselése és az ülésrend betartása, ez nem történt meg.

5 ezer eurót a minimális egészségügyi is higiéniás rendelkezések megszegése, 14 ezer eurót pedig a csapat nem megfelelő viselkedése miatt kell fizetniük 90 napon belül.

A magyar bajnoki címvédő eddig két meccset játszott hazai pályán a G csoportban: október 28-án 2-2-es döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel a Groupama Arénában, november 4-én pedig 4-1-re kikapott a Juventustól a Puskás Arénában. Utóbbi helyszínen, ám zárt kapuk mögött rendezik december 2-án az FC Barcelona elleni mérkőzést is.

A Ferencváros egyik csoportellenfelét, a Dinamo Kijevet szintén 19 ezer euróra bírságolta az UEFA.

Cikkünk korábbi verziójában összesen 5 ezer eurós büntetésről írtunk az MTI nyomán, de az UEFA által kiadott közleményből (pdf) kiderül, hogy emellé volt egy másik, 14 ezer eurós büntetési tétel is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!