Szalai Ádám: Félelmetes, ami ebben a csapatban van

Legfontosabb

2020. november 12. – 23:47

frissítve

Szalai Ádám: Félelmetes, ami ebben a csapatban van
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország – Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. Elöl Sigér Dávid, Szalai Ádám és a gólszerző Szoboszlai Dominik – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország drámai körülmények között 2-1-re legyőzte Izlandot az Eb-pótselejtezőn, és ezzel kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. A győztes gólt Szoboszlai Dominik szerezte a 91. percben egy távoli lövésből.

„Láttam, hogy négy védő van velem szemben. Gondoltam, utolsó perc, húszról csak ellövöm, és sikerült”

– mondta az M4-nek Eb-szereplést érő góljáról Szoboszlai a meccs után. A magyar válogatott két csoportmeccset játszik majd a Puskás Arénában: június 15-én az Eb-címvédő Portugália, június 19-én pedig a világbajnok Franciaország lesz az ellenfél.

Ez elmúlt meccsek már mutatták, hogy benne lehet egy ilyen eredmény a magyar válogatottban, mondta a meccs lefújása után Szalai Ádám a szerbek és a törökök legyőzésére utalva.

„Félelmetes, ami benne van ebben a csapatban, van már egy világszintű játékosunk, aki eldönti ezeket a meccseket.”

Nem kívánja senkinek, hogy ilyen helyzetben elveszítse a szakmai stábot, a félidőben Facetime-on tartották a kapcsolatot Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, aki koronavírus-fertőzés miatt nem lehetett ott a sorsdöntő meccsen. Azt reméli, hogy a magyar válogatott sikere miatt az a sok millió magyar, aki munkájában nehézségekbe került a járvány miatt, vagy az egészségügyi dolgozók úgy tudnak majd visszagondolni 2020-ra, hogy nem csak a járvány jut eszükbe. Szalainak a 2021-es lesz a második Eb-je, a csatár ott volt Franciaországban is.

Az egyenlítő gólt szerző Loic Nego azt mondta, nem tudja még leírni, mit érez. Arról is beszélt, hogy otthon érzi magát Magyarországon. „Nagyon tisztelem ezt a címert, remélem, büszkék ránk az emberek” – mondta a nemzeti színű melegítőjére mutatva.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Szalai Attila, a válogatott hátvédje arról beszélt, hogy jól reagáltak a bekapott gólra, végigvitték a megbeszélt taktikát. Nehéz volt 1-0-s hátrányban támadni, sokszor az utolsó pillanatokban tudtak menteni az izlandiak. Mindent kiadtak magukból, végighajtották a 90 percet. Beszéltek Rossival Facetime-on a meccs után, látszott rajta, hogy elérzékenyült. „Leírhatatlan, hogy kijutottunk.”

Fotó: Szabó Bernadett/Reuters
Fotó: Szabó Bernadett/Reuters

„Életemben nem kaptam ilyen gólt. Mondhatjuk, hogy kapus vagyok, történhet ilyen, de pont ezen a meccsen, pont ilyen körülmények között nem történhet. Az 1-1-ig nem volt lelkileg könnyű meccs, aztán hogy ilyen módon meg tudtuk fordítani a mérkőzést, az szenzációs” – nyilatkozta az M4-nek hibájáról Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa. Végig gombóc volt a torkában, próbált a feladatára koncentrálni, de nagyon nehéz volt a bekapott gól miatt. Kontrollálták a meccset, több helyzetük is volt, ezért szerinte megérdemelten nyertek. Óriási ünnep lesz az Eb Magyarországnak, mondta.

Cosimo Inguscio, Marco Rossi segítője is értékelte a meccset. Az olasz szakember mondta, az elején megszeppent volt a csapat, nehezen találták az izlandi védekezés ellenszerét, Kalmár és Szoboszlai nem tudta felvenni a ritmust. A félidőben a teljes stáb videókonferencián tanácskozott, megbeszélték, hol érdemes majd cserélni, ezek is be is jöttek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!