Megcsinálták az év trükkjét az NFL-ben, mégsem örülhettek

2020. november 9. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sok öröme van a szezonban a Dallas Cowboysnak, főleg azóta nem, hogy a csapat egyik legjobbja, az irányító Dak Prescott a teljes idényre kivált nyílt lábtörése után. A Cowboys ezúttal hazai pályán kapott ki 24-19-re, méghozzá attól a Pittsburgh Steelerstől, amely története során először áll 8-0-s mérleggel kilenc forduló után az NFL-ben.

A mérkőzés csúcspontja a Cowboys szempontjából egy hatalmas, trükkös puntvisszahordás volt, más kérdés, hogy mivel szabálytalankodtak a visszahordás alatt, nem sokra jutottak vele.

Az állás 10-0 volt a Cowboysnak a második negyed közepén, amikor a Cowboys megcsinálta azt, amit szombaton a Rutgers egyetem csapata az Ohio State ellen. Párhuzam a két meccs között, hogy a Rutgersnek sem volt sok esélye az Ohio State-tel szemben, nekik viszont touchdownt sikerült összehozni a trükkből, míg a Cowboys az utolsó akadályon elbukott.

A trükk lényege, hogy a pálya egyik oldalára érkező puntot várva a csapat a másik oldalon is előkészít egy csatornát blokkolókkal egy másik visszahordó ember számára, majd amikor az eredeti visszahordó megkaparintotta a labdát és megindult vele, hirtelen megáll, és egy teljesen szabályos, némileg hátrafelé tartó labdával helyzetbe hozza a pálya másik oldalán várakozó, az ellenfél által reményeik szerint teljesen figyelmen kívül hagyott embert. Idáig minden tökéletes volt, és ha nem jön közbe a szabálytalanság, rettentő közelről támadhattak volna a Cowboys ellen.

Összehasonlításul a Rutgers szombati, még sikeresebb trükkje:

Nagy rekordot döntött vasárnap a Carolina Panthers ellen 33-31-re nyerő Kansas City Chiefs irányítója, Patrick Mahomes, aki 34 éves csúcsot adott át a múltnak. Mahomesnak 40 mérkőzés elég volt, hogy elérjen 100 passzolt touchdownig, ezzel már ő a jelzett mérföldkőig leggyorsabban eljutó irányító. Az eddigi rekord a Miami Dolphins legendájáé, Dan Marinoé volt, aki 1986-ban a 44. mérkőzésén szerezte meg a 100. passzolt TD-jét.

Mahomes 372 passzolt yarddal és 4 passzolt TD-vel zárta a győztes meccset.

Nem volt ilyen jó napja Tom Bradynek és a Tampa Bay Buccaneersnek, a Patriotstól Floridába igazolt elkapó három eladott labdát hozott össze a Saints ellen, és pályafutása során először kapott ki kétszer egy idény alatt ugyanattól a csoportellenféltől. A Saints 38-3-ra húzta be a mérkőzést, és ezzel vezeti is az NFC déli csoportját.

A Miami Dolphins sorban negyedik mérkőzését nyerte, ebből kettőn az újonc Tua Tagovailoa volt a kezdőirányító, és láthatóan jól ment az átmenet, nem vesztett ritmust Brian Flores csapata, amely akár a csoportgyőzelemért is harcban lehet a Buffalo Billsszel szemben. A Dolphins nagy csatában 34-31-re győzte le az Arizona Cardinals csapatát, de a héten hatalmas meccset játszott és nyert a Bills is, amely a Seattle Seahawst győzte le hazai pályán 44-34-re.

Amatőr hiba hozta a Detroit Lions sorban második, szezonbeli ötödik vereségét: a Minnesota Vikings 27-10-es vezetésnél, a negyedik negyedben vitte be a kegyelemdöfést a Lionsnak egy 70 yardos futott touchdownnal. A Lions ráadásul meg is könnyítette a dolgukat, hiszen Dalvin Cook hatalmas megiramodása előtt elváltották magukat, és 11 helyett csak 10 védőjük volt a pályán, így saját magukkal toltak ki.

Cook ennek is köszönhetően 206 futott és 46 elkapott yarddal zárta a mérkőzést, pályafutása során először 200 yard fölé jutva.

Eredmények, NFL, 9. forduló

Denver Broncos–Atlanta Falcons 27–34

Seattle Seahawks–Buffalo Bills 34–44

Chicago Bears–Tennessee Titans 17–24

Baltimore Ravens–Indianapolis Colts 24–10

Carolina Panthers–Kansas City Chiefs 31–33

Detroit Lions–Minnesota Vikings 220–34

New York Giants–Washington Football Team 23–20

Houston Texans–Jacksonville Jaguars 27–25

Las Vegas Raiders–Los Angeles Chargers 31–26

Pittsburgh Steelers–Dallas Cowboys 24–19

Miami Dolphins–Arizona Cardinals 34–31

New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 38–3

csütörtökön játszották: Green Bay Packers–San Francisco 49ers 34–17

hétfőn játsszák: New England Patriots–New York Jets

pihenőhéten: Cincinnati Bengals, Cleveland Browns, Los Angeles Rams, Philadelphia Eagles

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!