Az összes jegy elkelt, de senki se mehet a válogatott meccsére

2020. november 9. – 12:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A futballválogatott mellett a Ferencvárost is érintik a járványügyi szigorítások.

A magyar labdarúgó-válogatott egy hét alatt három mérkőzést játszik Budapesten a Puskás Arénában. Ezeket eredetileg nézők előtt rendezték volna, de a kormány intézkedései miatt a stadion üres lesz.

  • november 12. – Izland, Európa-bajnoki pótselejtező
  • november 15. – Szerbia, Nemzetek Ligája-találkozó
  • november 18. – Törökország, Nemzetek Ligája-találkozó

Az első, az Izland elleni meccs a legfontosabb, mert ha azon nyer Marco Rossi csapata, akkor ott lehet a részben hazai rendezésű, jövőre elhalasztott Európa-bajnokság 24 legjobb csapata között. A másik kettőt az NL-ben rendezik, szerencsés esetben még a feljutás is összejöhetne a B divízióból.

A három meccsre bérleteket árusított a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), az Izland ellen az összes kibocsátható jegy, vagyis mind a 20 ezer elfogyott. A találkozó kezdési időpontja 20 óra 45 perc, ezen változtatni nem lehet, de egyébként is tilos minden sportrendezvény, így ha előbb hoznák a kezdési időpontot, akkor sem lehetnének nézők. Az MLSZ közleményében jelezte, hogy a jegyek árát visszatérítik. (2015-ben Norvégia ellen itthon jutott ki a csapat az Eb-re, a szurkolók együtt ünnepeltek.)

A Bajnokok Ligájában a Ferencváros eddig két hazai meccsét (Dinamo Kijev és Juventus) nézők előtt tarthatta meg, a Barcelona elleni december 2-i találkozón már nem lehetnek ott a drukkerek. A Bajnokok Ligájában többnyire már nem voltak nézők ezer feletti létszámban, a magyar mellett az ukrán és az orosz pályák jelentették eddig a kivételt.

A magyar labdarúgó bajnokikon vasárnap még lehettek szurkolók Zalaegerszegen és a Fradi-pályán is, a bajnokság novemberi folytatásában már nem lehetnek. Az egyelőre még kérdéses, hogy az egy hónapos tilalom, vagyis a december 9. után rendezett három fordulóban visszatérhetnek-e a nézők a lelátóra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!