WTCR: 2015 után nyert újra futamot a Zengő Motorsport

2020. november 1. – 19:18

WTCR: 2015 után nyert újra futamot a Zengő Motorsport
A Zengő Motorsporttal futamot nyerő Mikel Azcona – Fotó: Frédéric Le Floc’h / FIA WTCR / DPPI Media

Másolás

Vágólapra másolva

2015 után nyert újra futamot a túraautózás csúcskategóriájában a Zengő Motorsport, a spanyolországi fordulóban Mikel Azcona volt a leggyorsabb a fordított rajtrácsos versenyen. Michelisz Norbert technikai hibákkal küzdött, Tassi Attila nem találta a tempót, Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor pedig gyűjtögette a pontokat, miközben Yann Ehrlacher újabb lépést tett a bajnoki cím felé.

A bajnoki címre legesélyesebb kettős közül sem Yann Ehrlacher, sem Esteban Guerrieri nem zárt erős hétvégét a WTCR első spanyolországi fordulójában a Motorland Aragónon, de Ehrlacher így is négy ponttal növelni tudta az előnyét az argentin kihívóval szemben, így 26 pontos előnnyel várja a szezonzárót, aminek szintén a Motorland Aragón ad majd otthont.

Ehrlacher-nak egy hatodik hely volt a legjobb eredménye a hétvégén, de még ez is elég volt az előny növeléséhez, hiszen közvetlen riválisa, Esteban Guerrieri még nehezebb hétvégét fogott ki.

Remekelt viszont a hazai pályán induló Mikel Azcona a Zengő Motorsport színeiben:

a spanyol pilótának köszönhetően 2015 után nyert újra futamot a legmagasabb túraautós sorozatban a Zengő Motorsport, akkor még Michelisz Norbert révén zártak az élen a Hungaroringen.

(Akkor még WTCC volt a sorozat neve.)

Azcona a fordított rajtrácsos pole-ból aratott sikere mellett egy negyedik és egy hetedik helyet is szerzett Spanyolországban, amivel az összetett 6. helyére ugrott fel.

Az első futamot a hatodik helyen záró Michelisz Norbert hétvégéjét technikai problémák nehezítették, egy motorcsere után a második futamon csak a boxból rajtolt, de így is szerzett egy pontot, majd szintén egy ponttal zárta a hétvége utolsó versenyét, amin a keréknél tapasztalt probléma után a 16. lett.

Boldizs Bence tovább folytatta a stabil pontszerzést, ezúttal egy 9. és egy 15. hellyel zárt, míg Kismarty-Lechner Gábor a szezonban másodszor végzett csapattársa előtt úgy, hogy mindketten célba értek, ez most 4 pontot ért neki a zárófutamon.

Öt versenyhétvége után Ehrlacher 189 ponttal vezeti a bajnokságot, mögötte 163 ponttal jön Guerrieri, majd az egyaránt 146 pontos Jean-Karl Vernay és Yvan Muller, ám mivel utóbbi csapattársa (és nagybátyja) az élen álló Ehrlacher-nak, feltehetőleg a családtag bajnoki esélyeit segíti majd a szezonzárón.

A magyar pilóták közül Tassi Attial 80 ponttal a 12., Michelisz Norbert 73 ponttal a 14., Boldizs Bence 34 ponttal a 18., Kismarty-Lechner Gábor pedig 14 ponttal a 19. helyen áll.

A Motorland Aragónon rendezett futamok dobogósai

  • Első futam: Jean-Karl Vernay (Alfa Romeo), Santiago Urrutia (Lynk & Co), Gilles Magnus (Audi)
  • Második futam: Mikel Azcona (Cupra), Yvan Muller (Lynk & Co), Santiago Urrutia (Lynk & Co)
  • Harmadik futam: Thed Björk (Lynk & Co), Santiago Urrutia (Lynk & Co), Gabriele Tarquini (Hyundai)

A szezon november 14-15-én zárul a Motorland Aragónon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!