WTCR: Michelisz beindult, nagy kavarodás után egy pole-ja maradt

2020. október 31. – 16:56

frissítve

WTCR: Michelisz beindult, nagy kavarodás után egy pole-ja maradt
Michelisz Norbert a WTCR spanyolországi fordulóján – Fotó: Frédéric Le Floc’h / FIA WTCR / DPPI Media

Másolás

Vágólapra másolva

Eredetileg a három vasárnapi futamból kettőt is a címvédő Michelisz Norbert kezdett volna az élről a túraautó-világkupa (WTCR) spanyolországi fordulójában, de végül némi kavarodás után csak egy pole pozíciója maradt meg.

Michelisz a Motorland Aragónon tartott időmérő első harmadában a leggyorsabb volt a 21 pilóta közül, majd sokáig úgy volt, hogy a második harmadot a 10. pozícióban zárva a fordított rajtrácsos futam első helyét is bebiztosította magának, de a pályaelhagyás miatt törölt, majd később pár esetben visszaadott köridők miatt ez módosult. Az időmérő első harmadában szerzett pole-lal Michelisz 11 hónap kihagyás után szerzett pole pozíciót a Hyundainak.

A kavart az okozta, hogy a Q2-ben három pilóta, Michelisz Norbert, Boldizs Bence és Luca Engstler idejét is elvették pályaelhagyás miatt, így viszont csak 9 pilótának volt mért köre, és pont a fordított pole-t jelentő 10. hely kiléte kérdéses maradt. A szabálykönyv 38.7-es pontjának d részlege szerint amennyiben a Q2-ben egynél több pilóta mért kör nélkül marad, úgy a Q1-ben elért sorrend alapján kell velük felölteni a mezőnyt a mért körös pilóták mögött, így került Michelisz a 10., fordított pole-t érő pozícióba.

Később viszont több pilóta elvett köridejét is visszaállították, míg másokét törölték, így teljes kavarodás jött a három futam rajtsorrendje ügyében.

A nap végére a három pole pozíción Michelisz Norbert, Mikel Azcona és Gilles Magnus osztoztak – a harmadik futam pole-jét eredetileg az Alfa Romeót vezető Jean-Karl Vernay szerezte meg, de végül pályaelhagyás miatt elvették az időmérős sikert jelentő körét.

A vasárnapi futamok 9.15-kor, 12.15-kor és 14.15-kor kezdődnek majd.

Közben az is eldőlt, hogy a WTCR-szezon utolsó fordulóját is a Motorland Aragónon rendezik majd, miután a szezonzáró eredeti helyszínéül szánt olaszországi Adria versenypályán nem készültek el időben a felújításokkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!