Egyre közelebb van a 60 méterhez a távolsági gólrekord az Európa-ligában

2020. október 30. – 09:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy héten belül másodszor javították meg az Európa-ligában a távolsági rekordot, csütörtöktől már Jordi Gómez a csúcstartó 56 méterről lőtt góljával.

A múlt hét csütörtökön a skót Rangers FC játékosa, Kemar Roofe állított fel új rekordot, amikor éppen a felezővonal mögül, 54,6 méterről emelt a Standard Liege kapujába.

Az ő csúcsát javította meg az Omonia Nicosiában futballozó Jordi Gómez. A PSV ellen játszott csoportmérkőzés 29. percében a felezővonalnál szabálytalankodtak az egyik Omonia-játékossal. A bíró szabadrúgást ítélt, és míg néhányan vitatták a döntést, Gómez lendületből érkezve elvégezte a szabadrúgást. Lövése átrepült az ötösön kívül álló kapus fölött. Az Opta statisztikája szerint 56 méterről született a találat.

A Nicosia csak a rekordnak örülhetett, a meccset a PSV nyerte meg 2-1-re, a második góljukat a 92. percben szerezték meg a hollandok.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass