Räikkönen 42 évesen is marad az F1-ben

2020. október 30. – 09:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb négy pilóta helye vált biztossá a 2021-es Forma–1-es mezőnyben, miután pénteken, az Emilia Romagna Nagydíj helyszínén az Alfa Romeo és a Williams is bejelentette, hogy nem változtat jelenlegi pilótafelállásán 2021-re. Az Alfánál ezzel sorban a harmadik szezonban is Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkönen vezeti majd a csapat két autóját, a Williamsnél pedig George Russell és Nicholas Latifi maradnak.

Amennyiben befejezi a tervek szerint legalább 23 futamból álló idényt Kimi Räikkönen, úgy 42 éves lehet a szezon végére majd. Ezzel persze még így is messze elmarad az F1 korrekordjától a legtöbb F1-futammal büszkélkedő finn, hiszen az 1950-es években több pilóta is jóval 50 éves kor fölött versenyzett az F1-ben.

Az Alfa Romeo pilótakettőse mellett már biztos Pierre Gasly (AlphaTauri), Esteban Ocon és Fernando Alonso (Alpine-Renault), Sebastian Vettel (Aston Martin), Charles Leclerc és Carlos Sainz (Ferrari), Daniel Ricciardo és Lando Norris (McLaren), Valtteri Bottas (Mercedes), illetve Max Verstappen (Red Bull), George Russell és Nicholas Latifi (Williams) 2021-es helye.

A hetedik világbajnoki cím közelében álló Lewis Hamilton továbbra sem hosszabbította meg a 2020 végén lejáró szerződését a Mercedesszel.

A Williams egy hete, a Portugál Nagydíj helyszínén még csak annyit közölt, hogy nincs közlendője a 2021-re szerződés alatt álló Russell és Latifi ügyében, Imolában viszont egyértelművé tették, hogy marad a két pilóta. Ez viszont azt jelentheti, hogy a Racing Pointtól kiszoruló Sergio Pérez, vagy az eddig három futamon beugróként remek teljesítményt nyújtó Nico Hülkenberg 2021-ben autó nélkül maradhat.

Antonio Giovinazzi és Kimi RäikkönenFotó: Charles Coates / Getty Images
Antonio Giovinazzi és Kimi RäikkönenFotó: Charles Coates / Getty Images

Az Alfa Romeo csütörtökön közölte azt, hogy folytatja az együttműködést a Sauberrel, és ennek részeként 2021-ben is az olasz autógyártó nevén szerepelnek majd a Forma–1-ben.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!