A Manchester United kész nézőket beengedni a meccseire

2020. október 28. – 18:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Old Trafford stadion készen áll arra, hogy a koronavírus-járvány miatti szigorú szabályok betartásával is nézőket fogadjon a Manchester United hazai mérkőzésein, írja az MTI.

Collette Roche, a klub operatív igazgatója szerdán azt mondta, átalakították a 76 ezer fő befogadására alkalmas stadiont, így amint a brit kormány újra engedélyezi, hogy nézők előtt rendezzék a mérkőzéseket, azonnal ki tudnak nyitni. Meccsenként 23 500 szurkoló lehetnek a helyszínen a klub hazai mérkőzésein.

A helyi törvényhozás eredetileg októbertől szerette volna ismét engedélyezni a nézők számára a belépést, ám az emelkedő fertőzésszám miatt elnapolta ezt a döntést. Roche szerint elég furcsa, hogy a mozik és a színházak nyitva állnak, stadionokba azonban nem mehetnek az emberek.

„Biztos vagyok abban, hogy biztonsággal el tudnánk helyezni a drukkereket. Rendkívül érdekes, hogy máshol lehet gyülekezni, itt azonban nem” – mondta a sportvezető. A Manchester United szurkolói legutóbb márciusban, a városi rivális Manchester City elleni mérkőzésen mehettek ki az Old Traffordra. Korábban a klub azt jelentette, hogy csak a kiesett jegybevételek miatt 70 millió fonttal (28,5 milliárd forinttal) csökkent a profitjuk.

Angliában háromfokozatú készenléti rendszer van érvényben. A közepes szint a legalacsonyabb, utána következik a magas, majd a nagyon magas fokozat, egyre szigorodó korlátozásokkal. Északnyugat-Angliában, Manchester és Liverpool tágabb körzetében a nagyon magas szint van érvényben múlt péntek óta, jelenleg az északnyugat- és északkelet-angliai országrészekben a legmagasabb a koronavírus-fertőzési ráta. A kedden ismertetett legújabb adatok szerint átlépte a 900 ezret a tesztekkel kimutatott koronavírus-fertőzések száma az Egyesült Királyságban.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!