Fellebbez eltiltása ellen a 100 méteres síkfutás világbajnoka

2020. október 28. – 11:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Christian Coleman, a férfi 100 méteres síkfutás világbajnoka jelezte, hogy fellebbezni fog két évre szóló, doppingellenőrzések elmulasztása miatt kapott eltiltása ellen, mely miatt jelen állás szerint nem vehet részt a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián – írja az MTI.

Emanuel Hudson, az atléta képviselője közölte, hogy a sprinter a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul az ügyben, és hozzátette, hogy Coleman az eljárás lezárultáig nem kíván nyilatkozni. A 24 éves amerikai futót júniusban már előzetesen felfüggesztette a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekkel foglalkozó szervezete (AIU), miután egy éven belül harmadik alkalommal sem találták otthon a doppingellenőrök tavaly decemberben. Coleman már akkor is kategorikusan tagadta, hogy helytelenül cselekedett volna, és azzal vádolta meg a doppingellenőröket, hogy szándékosan csapdát állítottak neki.

A 2019-es dohai világbajnokságon a 100 méter mellett 4x100 méteren is aranyérmes sprintert az elmúlt év végén is fenyegette eltiltás, ám akkor a három mulasztása éppen nem volt egy éven belül, így versenyezhetett a vb-n, a decemberi újabb eset viszont súlyos következménnyel jár. Coleman azt megelőzően 2019. január 16-án és 2019. április 26-án nem volt elérhető, az egy éven belüli három hiányzás pedig doppingvétségnek minősül, és egy vagy két évre szóló eltiltást vonhat maga után. Coleman a júniusi Twitter-bejegyzésében hangsúlyozta: sohasem doppingolt és ha kell, mostantól karrierje végéig akár naponta is ad mintát, hogy bizonyítsa ártatlanságát.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!