Tárgyalnak arról, hogy 2021-ben vagy 2022-ben Budapestről induljon a Giro d'Italia

2020. október 27. – 16:14

Másolás

Vágólapra másolva

Folynak a tárgyalások a Giro d'Italia szervezőivel arról, hogy 2021-ben vagy 2022-ben Magyarországról induljon a háromhetes olasz országúti kerékpáros körverseny, mondta Révész Máriusz az MTI-nek kedden.

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, hogy az eredeti tervek alapján idén tavasszal Magyarországon rendezték volna a Giro első három szakaszát, de a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé. Ezután kezdeményezték magyar részről a szervező RCS Sportnál a későbbi magyarországi Nagy Rajt (Grande Partenza) rendezését. Az olaszok felajánlották az idei őszi verseny rajtjának rendezését, ám ez nem lett volna egyenértékű egy tavaszi Nagy Rajt vendégül látásával turizmus és országimázs szempontjából.

Révész azt is mondta, hogy folynak a tárgyalások arról, hogy jövő tavasszal vagy 2022-ben legyen a magyarországi rajt, ugyanakkor jelenleg nem tudni, hogy milyen lesz a járványhelyzet tavasszal, így érdeklődtek az RCS Sportnál az esetleges 2022-es magyarországi Grande Partenza lehetőségéről is.

A vasárnap befejezett Giro d'Italia után Mauro Vegni versenyigazgató közölte, hogy a járványhelyzet túl bonyolulttá tenne egy külföldi rajtot, így azon dolgoznak, hogy a 2021-es olasz körverseny mind a 21 szakaszát odahaza rendezzék. Vegni hozzátette, hogy már tervezik a 2021-es útvonalat, és nem tartja valószínűnek a budapesti Nagy Rajt jövő májusi pótlását, amely az eredeti 2020-as kiírásban szerepelt.

>>>Kattintson ide, ha a legfrissebb híreink közül válogatna!>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!