Dibusz: Nemcsak Messi tizenegyese, az összes gól bánt

2020. október 20. – 23:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Barcelona 5-1-re verte a Ferencvárost a Bajnokok Ligájában, a keddi játéknap legmagabiztosabb sikerét érték el. Volt már hasonló jó rajtja a katalánoknak a Celticet például három éve 7-0-ra verték.

„Jól kezdtünk, azt próbáltuk, amit az Espanyol ellen egy éve az Európa Ligában, és ha kicsit szerencsések vagyunk Isael kapufájánál, akkor vezetünk. Úgy látszott, féken tudjuk tartani őket, de aztán fölénk kerekedtek, ahogy fogyott az erő és fogyott a figyelem. Az egyéni kvalitások megmutatkoztak, nincs okunk szégyenkezni, a vereség arányát sajnálom” – kezdte értékelését az M4 Sportnak a kapus, Dibusz Dénes.

A kiállítás után bízott benne a válogatott kapus, hogy tudnak egy gólt lőni, aztán a végén két klasszis megoldás után eldőlt a meccs, és az utolsó 10 percben bekapták a negyedik és az ötödik gólt is. Testközelből tapasztalhatták, milyen szinten van egy ilyen sztárcsapat. Ha szerencsésebbek, jobban figyelnek a hajrában, kevesebb góllal is megúszhatták volna.

„Ha picivel gyengébb Messi tizenegyese, sikerült volna hárítanom, számítottam erre az oldalra, fent volt sokáig a feje, nem mertem korábban elindulni, így hiányzott pár centi, sajnos nem sikerült kiütnöm. Nemcsak ez a gól bánt, hanem az összes többi is” – magyarázta Dibusz.

A középpályán rengeteget futó Sigér Dávidban felemás érzések voltak, mert nem emlékezett arra, hogy ennyi gólt kapott-e valaha a Fradival, igaz nem is a Barcelonával játszottak eddig.

„Voltak olyan pillanatok, amikor jók voltunk, de van ekkora különbség a két csapat közt. Élveztük a játékot, amikor csak tudtuk, de ha megszerezték a labdát, nem sok mindent tudtuk csinálni. Amikor náluk volt, láthattuk, egy az egyben kiemelkedőek, és ha ritmust váltanak, akkor van baj, pláne, ha nincs mögöttünk egy társ, aki biztosítani tud.”

Tokmac Nguen azt emelte ki, ha a másik oldalon Messi áll, akkor azért nehéz mihez kezdeni, de büszke a csapatára, hogy eljutottak eddig a meccsig, és megmutatták, jogosan vannak Európa 32 legjobb csapata között.

A Fradi ukrán edzője, Szerhij Rebrov úgy gondolta, amíg frissek és egységesek voltak, addig voltak lehetőségeik, amikor szűkíteni tudták a területet, jól teljesítettek. Az utolsó gólok miatt csalódott volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!