WTCR: Ehrlacher megingathatatlan, vegyes napja volt a magyaroknak

2020. október 18. – 17:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hajszállal, de növelni tudta előnyét a túraautó-világkupában a Lynk & Cót vezető Yann Ehrlacher a sorozat hungaroringi versenyhétvégéje során, a hétvége három futamából egyet megnyerő francia pilóta ugyanis 22 pontos előnyt őriz a hondás Esteban Guerrieri előtt. Guerrieri két futamgyőzelmet is begyűjtött a Hungaroringen, ezzel óriásit hajrázott, hiszen 35 pontos hátrányból jött fel 22 pontra Ehrlacher mögé.

A második futamon több nagy baleset miatt is úgy nézett ki, hogy a hétvége zárófutamán nem mindenki tud majd rajthoz állni a 22 fős mezőnyből, de végül minden garázsban óriási munkát végeztek, és több, komolyan összetört autót is összeraktak. Így tettek a Zengő Motorsportnál Mikel Azcona, vagy épp az Engstler csapatnál Luca Engstler autójával is.

A bajnoki címért zajló harcban a hatból négy versenyhétvége, egyben 16-ból 10 futam után sorminta rajzolódik ki az élen, hiszen a mostani Yann Ehrlacher, Esteban Guerrieri, Yvan Muller, Néstor Girolami sorrend azt is jelenti, hogy a Cyan Racing Lynk & Co, illetve az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport két-két pilótája áll az élen. Igaz, az Alfa Romeót vezető Jean-Karl Vernay ugyanúgy 106 ponttal áll, ahogy a negyedik Girolami, és még a hatodik helyen álló Tom Coronel is közel áll hozzájuk a maga 100 pontjával.

Yann Ehrlacher továbbra is vezeti a WTCR-tFotó: Xavi Bonilla / FIA WTCR / DPPI Media
Yann Ehrlacher továbbra is vezeti a WTCR-tFotó: Xavi Bonilla / FIA WTCR / DPPI Media

Ami a magyar pilótákat illeti, Tassi Attilának a remek rajtpozícióiból három erős pontszerző helyet hozott össze, ezeknek köszönhetően az összetett 11. helyén áll, Ehrlacher mögött 92 pontos hátrányban.

Az összetettben 14. Michelisz Norbert a technikai problémával nehezített időmérő után erőn felül dolgozott a futamokon, és bár az első futamon a mezőny végében zárt, a másik kettőn több helyet előrelépve egy hatodik és egy tizedik pozíciót gyűjtött.

Boldizs Bence, aki a szombati időmérő után megörökölte a pole pozíciót, végül nem bírt el a rutinosabb pilótákkal, de így is az előkelő 7. helyen zárt, ami az eddigi legjobb az újonc magyartól a WTCR-ben.

A Boldizshoz hasonlóan a Zengő Motorsportnál versenyző Kismarty-Lechner Gábor egy pontot gyűjtött a hazai versenyhétvégén.

A bajnokság október 31-én és november 1-én a spanyolországi Aragón versenypályán folytatódik az utolsó előtti versenyhétvégével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!