Egy közel 75 éves egyiptomi nagypapa lett a legidősebb profi futballista

2020. október 18. – 22:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy egyiptomi nagypapa, Ezzeldin Bahader lett hivatalosan a világ legidősebb profi futballistája, miután szombaton másodszor is pályára lépett egy harmadosztályú meccsen. A 75. születésnapját november 3-án ünneplő Bahader az Október 6. nevű csapat tagja. Az El Ayat Sports elleni meccsüket 3-2-re vesztették el, méghozzá úgy, hogy Bahader elhibázott egy büntetőt.

A volt amatőr játékos idén márciusban debütált az Október 6.-ban, és az első meccsén rögtön gólt is szerzett egy tizenegyesből. Úgy tervezete, hogy márciusban még újra játszik, de a koronavírus-járvány miatt leállították a bajnokságokat. A Guinness-rekordhoz azonban legalább két meccsen kellett szerepelni a csapatában, ezt érte el most október 17-én.

Ezzeldin Bahader az Október 6. és El Ayat Sports mérkőzésén 2020. október 17-én, KairóbanFotó: Amr Abdallah Dalsh / Reuters
Ezzeldin Bahader az Október 6. és El Ayat Sports mérkőzésén 2020. október 17-én, KairóbanFotó: Amr Abdallah Dalsh / Reuters

Bahader korábban azt nyilatkozta, hogy a szereplésével új szponzorokat és médiafigyelmet akartak szerezni az Október 6.-nak. A szombati meccsen a hat unokája közül többen is ott voltak nézőként, és a Reuters beszámolója szerint a „gyerünk nagypapa!” kiáltással buzdították őt. „Arról álmodom, hogy még egyszer megdönthetem a saját rekordomat, csak azért, hogy egy kicsit megnehezítsem a versenyt” – mondta Bahader, akinek egyébként lejárt a szerződése.

A korábbi életkori rekordot az izraeli kapus, Isaak Hayik tartotta, ő 73 évesen védett még hivatalos mérkőzéseken 2019-ben.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!