Élete legrosszabb félóráját élte át a koronavírus miatt az OSC-Újbuda vízilabdázója

2020. október 14. – 16:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hazaengedték a kórházból Tóth Kristófot, az OSC-Újbuda 24 éves vízilabdázóját, aki még augusztusban kapta el a koronavírust. Kétoldali tüdőembóliával és tüdőgyulladással került kórházba, ahol másfél hétig mesterségesen segítették a légzését. A sportoló szervezete a súlyos állapotához képest viszonylag hamar leküzdötte a betegséget, betegségéről és félépüléséről a VLV-nek nyilatkozott.

Az OSC-Újbudánál 14-ből 10 játékos fertőződött meg, köztük Tóth, aki egy darabig otthoni karanténban, enyhébb tünetekkel várta, hogy negatív legyen a koronavírustesztje, ám a tünetei később egyre fájdalmasabbak lettek. Néhány nappal később maga ment be a Szent László kórházba, ahol kiderült, hogy kétoldali masszív tüdőembóliája és tüdőgyulladása is van a Covid-vírus mellett.

Ezután életem legrosszabb félórája következett. Borzalmas fájdalmat éreztem a mellkasomban és a hátamban egyszerre, valamennyi levegővételnél, minden egyes mozdulatnál. Folyt rólam a víz, mint egy erős kondiedzés után és már beszélni sem tudtam. Sajnos az is bekövetkezett, hogy elkezdtem fulladni, semmilyen módon nem kaptam levegőt. Örök hála az ápolóknak, nővéreknek, akik villámgyorsan rendbe tettek, s elkezdték egy orrszondával adagolni belém az oxigént

– mondta Tóth, akinek három hét kezelés után szűntek meg a tünetei, de a tesztjei még sokáig pozitív eredményt mutattak. Végül több mint öt hét után lett egymás után két tesztje is negatív.

„Most úgy áll a helyzet, hogy a vizsgálatok szerint biztosan nem kell befejeznem a pályafutásomat, de a visszatérésem időpontja, az odáig vezető folyamat hossza még kérdéses” – nyilatkozta a pólós, aki szerint még rengeteg vizsgálaton kell átesnie ahhoz, hogy egyáltalán újrakezdhesse az edzéseket.

Aki még mindig azt állítja, hogy ez a vírus nem is létezik, az nem tudja, mit beszél. Itt van, együtt kell vele élni és csak azt tudom mondani, tényleg vigyázzon magára mindenki, mert az egyik ember tünetmentesen átvészeli, de a másik lélegeztetőgépre szorul. Az én példám is mutatja, hogy a vírus nem válogat és sosem lehet tudni, milyen kárt okoz a szervezetünkben

– véli Tóth, aki az egészségügyi dolgozók mellett a klubja támogatását is megköszönte.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!