Milák Kristóf koronavírusos, tünetei is voltak

2020. október 14. – 18:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világbajnok és világcsúcstartó úszó, Milák Kristóf is koronavírusos volt, erről edzője, Selmeci Attila beszélt az Inforádiónak. Három héttel ezelőtt rosszul lett, utána a teszt kimutatta, hogy pozitív.

Miláknak voltak tünetei is, belázasodott, feküdt és legyengült, edzője szerint jelentős mennyiségű izmot veszített. A 10 napos karantén megviselte, ez alatt nem szívesen beszélt senkivel, bezárkózott. Az olimpia elhalasztása mellett a betegséget is nehezen viselte.

A 20 éves Milákra hétfőn kardiológiai vizsgálat vár, utána kezdhet el edzeni, ha nincsenek szövődményei a fertőzésnek. Kicsit már mozoghatott, de nagyon óvatos lehet csak terhelni. A Duna Arénában rendezendő ISL-versenyről jó eséllyel távol kell maradnia.

Milák Kristóf pillangózik a tavalyi világbajnokságon, ahol nagy győzelmet ért elFotó: FRANÇOIS-XAVIER MARIT / AFP
Milák Kristóf pillangózik a tavalyi világbajnokságon, ahol nagy győzelmet ért elFotó: FRANÇOIS-XAVIER MARIT / AFP

Selmeci olvasta a vízilabdázó, Tóth Kristóf történetét, akinek a tüdejét támadta meg a vírus, és tüdőembóliája volt. „Összeteszem a két kezem, ha ezt Kristóf megússza, és remélem szép lassan, regenerálódni fog” – mondta Selmeci.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom