Jobban van Panenka, elhagyhatta a kórházat

2020. október 14. – 18:48

Másolás

Vágólapra másolva

Elhagyhatta a kórházat és hazatérhetett Antonín Panenka korábbi csehszlovák válogatott labdarúgó, aki az elmúlt napokban orvosi kezelésre szorult, miután elkapta a koronavírust, írja az MTI.

A 71 éves Panenka jelenleg elnöki tisztséget tölt be egykori klubjánál, a Bohemians 1905-nél. Az egyesület szerdán azt közölte, hogy Panenka koronavírustesztje negatív lett, és bár még mindig tüdőgyulladása van, már elhagyhatta a kórházat. A tájékoztatás szerint egyhetes egészségügyi problémák után a klubelnök ismét otthon lehet családtagjai körében. Panenkát az elmúlt napokban légzési nehézségei miatt a benesovi kórház intenzív osztályán kezelték, majd miután jobban lett, átszállították egy prágai kórházba.

Az 1976-os Európa-bajnokság belgrádi döntőjében 2-2-es eredménnyel zárult a rendes játékidő Csehszlovákia és a címvédő NSZK csapatai között, és miután a hosszabbításban nem született gól, az Eb-győzelmről – a sportág történetében első alkalommal – tizenegyespárbaj döntött. A negyedik párban a német Uli Hoeness hibázott, így a csehszlovákok ötödik lövése dönthetett, ezt rúgta Panenka. A középpályás nekifutott, alápörgetett a labdának, amely lassan, ívesen az elvetődő Sepp Maier kapus mellett a háló közepébe hullott. Az így elvégzett büntetőket azóta Panenkás-tizenegyesnek nevezik.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!