Az UFC leghihetetlenebb KO-ja mostantól egy hátrafordulva bevitt pörgőrúgás

2020. október 11. – 12:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az UFC történetének egyik leglátványosabb kiütését hozta össze Joaquin Buckley, aki egy háttal indított pörgőrúgással terítette le ellenfelét, aki előtte elkapta Buckley lábát.

A koronavírus miatt az UFC küzdelmeit is zárt kapuk mögött rendezik, szombaton Abu-dzabiban is így ment le az UFC Fight Night 179, amin a középsúlyú Buckley Iman Kasangay-jel küzdött meg. A meccsük a program elejére került a nagyobb nevekre felhangolóként, de mégis ez lett az a bunyó, amiről még évek múlva is beszélhetnek. Maga az UFC is azt írta ki, hogy ez a sorozat történetének leghihetetlenebb KO-ja.

A második menetben csinálta meg Buckley azt a mozdulatot, amit korábban még nem nagyon látott senki. Bucley bal lábával próbálta fejbe rúgni Kasangayt, de ő blokkolt, sőt Buckley bokáját is megragadta. Az előnytelen helyzetbe került harcos gyorsan szabadult. Hátat fordított, majd abból a lendületből felugorva állcsúcson rúgta Kasangayt, aki mint egy zsák, úgy dőlt el.

Buckley azt mondta, hogy sokszor gyakorolta ezt a mozdulatot, de persze nem úgy, hogy közben valaki fogja az egyik lábát.

A különleges mozdulat a győzelem mellett még ötvenezer dollárt is hozott neki, az UFC-tulajdonos Dana White úgy ítélte meg, hogy Buckleyé volt az este legjobb teljesítménye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!