Újabb győzelem: Szerbiában is nyert a magyar futballválogatott

2020. október 11. – 22:52

frissítve

Újabb győzelem: Szerbiában is nyert a magyar futballválogatott

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar futballválogatott az első félidőben meglepte Szerbiát a Nemzetek Ligájában, és egy védelmi hiba után gólt lőtt. A második félidőre a szerbek rákapcsoltak, de a magyarok megszerezték a győzelmet, 1-0-ra nyertek.

A magyar és a szerb futball-válogatott csütörtökön még az előző Nemzetek Ligájában ért el fontos idegenbeli győzelmet, és versenyben maradt a 2021-es Európa-bajnokságért. A mieink Bulgáriában (3-1), a szerbek Norvégiában nyertek. (2-1) A mostani NL-sorozat B divíziójában a szerbek egy pontot gyűjtöttek az eddigi két meccsen, a törökökkel gól nélküli döntetlent játszottak, és az oroszoktól kikaptak (1-3). A mieink nyertek Törökországban Szoboszlai szabadrúgásával, az oroszokkal szemben viszont alulmaradtak a Puskás Arénában (2-3).

A szövetségi kapitány, Marco Rossi, hat helyen változtatott a szófiai kezdőn, két olyan csatárt jelölt a kezdőbe, akik a Vajdaságban születtek. A zentai Nikolics Nemanja a két előző meccsen eredményes volt, a topolyai Könyves Norbert pedig most mutatkozott be a csapatban. A napokban játékengedélyt kapott, a franciáktól honosított Loic Nego a kispadon várta a meccset. A szerbek két legnagyobb sztárja, az ajaxos Tadics és a realos Jovics is helyet kapott a kezdőben, a norvégok ellen győztes gólt szerző Milenkovics Szavics (Lazio) most kimaradt, ők is hat helyen cseréltek.

A Zvezda félelmetes stadionjában rendezték a találkozót, de a járvány miatt nézők nélkül. Először Gulácsinak volt védenivalója a magyar kapuban, de kényelmes tempóban kezdtek a csapatok, majd a huszadik percben a szerbek szögletet lőhettek. Botka nagy mentése után Kalmár remek ütemű becsúszással szerzett labdát, és Nikolicshoz játszott. A csatár visszapasszolt, Kalmár egy hosszú, pontatlan keresztlabdát adott. A védők azonban addig szerencsétlenkedtek, amíg a nagy kedvvel játszó Könyves lecsapott a labdára, Mitroviccsal szemben megnyerte a párharcot, egy kis szerencsével elhúzta a kapus mellett a labdát, és az üres kapuba gurított. A 31 éves ZTE-csatár góllal mutatkozott be a magyar válogatottban, úgyhogy Rossi megérzése bevált.

Könyves Norbert öröme a gólja után, Fotó: Reuters (Marko Djurica)
Könyves Norbert öröme a gólja után, Fotó: Reuters (Marko Djurica)

A 29. percben helyzettel válaszoltak a magyar gólra a szerbek. Egy gyors kényszerítő után Tadics került helyzetbe, 19 méterről nem túl erősen lőtt, Gulácsi pedig magabiztosan védett, ki sem jött róla a labda.

A második félidő elején felpörgették az iramot a szerbek, kialakítottak egy komolyabb helyzetet, de a középre ívelt labda elszállt az ötösön érkező Jovics feje felett. Az 55. perc környékén három szögletet rúghatott egy perc alatt a hazai csapat, egyik veszélyesebb volt, mint a másik, de Gacsinovics valamint Pavlovics próbálkozását is sikerült blokkolni. A 62. percben Kalmár szöktette a jobb oldalon Nikolicsot, aki az alapvonalig vitte a labdát, és jól adott középre, ahol Holender teljesen egyedül érkezett, 8 méterről lőhetett, de nem találta el a kaput.

A szerbek még ennél is nagyobb ziccert hagytak ki, a bal oldalon iramodtak meg, majd Mladenovics élesen és erősen középre adott, a lapos labdát Jovics egy védővel a nyakán is kapura bombázta. Ám a kapufa belső részéről nem pattant be a labda, ezzel a lövéssel szemben Gulácsi tehetetlen volt. A második félidőt a szerbek egyértelműen uralták, de az egyenlítés nem sikerült nekik, a 86. percben egy szélről keményen belőtt szabadrúgásnál is tisztázott a magyar védelem. A másik meccsen az oroszok nem bírtak a törökökkel (1-1), szerdán Moszkvában játszik a magyar csapat.

  • A csoport állása: 1. Oroszország 7 pont, 2. Magyarország 6, 3. Törökország 2, 4. Szerbia 1.

A novemberi pótselejtezős ellenfelünk, Izland az A divízióban Dániát fogadta Reykjavikban, és 3-0-ra kikapott. Az első félidő legvégén öngólt vétett Izland, a második legelején Eriksen volt eredményes egy szép akció végén. Skov a 61. percben állította be a végeredményt.

(Borítókép: a magyar futballválogatott tagjai a szerbeknek lőtt gólt ünneplik. Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!