Babos Tímea döntős párosban a Roland Garroson

2020. október 9. – 17:44

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő Babos Tímea és Kristina Mladenovic kettős bejutott a Roland Garros páros döntőjébe, miután az elődöntőben három játszmában legyőzték cseh ellenfeleiket, írja az MTI.

A második helyen kiemelt világbajnok magyar, francia duó a pénteki elődöntőben 6:2, 4:6, 7:5-re győzte le a negyeddiként rangsorolt, két évvel ezelőtt bajnok Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova cseh párost. A találkozó 2 óra 29 percig tartott. Babosék 2:1-es vezetésüknél vették el először ellenfelük adogatását, ekkor azonban a csehek még a magyar játékos szerváját rögtön megkontrázták. Innentől azonban nem volt kérdés a magyar, francia páros sikere az első játszmában, igaz, rendre szoros játékokat játszottak, de a legfontosabb pontokat Babosék nyerték.

A második játszmát jól kezdték Babosék, gyorsan 2:0-s előnybe kerültek, de Mladenovic kettős hibái visszahozták ellenfeleiket, akik egyenlítettek. A csehek játéka fokozatosan feljavult és 3:3 után brékelőnybe kerültek, innen pedig már nem is engedték ki a kezükből a szettet.

Babos Tímea (j) és a francia Kristina Mladenovic, miután győzött a tajvani Hszie Szu-vej és a cseh Barbora Strycová ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női párosának döntőjében Melbourne-ben 2020. január 31-én.Fotó: MTI/EPA/Lynn Bo Bo
Babos Tímea (j) és a francia Kristina Mladenovic, miután győzött a tajvani Hszie Szu-vej és a cseh Barbora Strycová ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női párosának döntőjében Melbourne-ben 2020. január 31-én.Fotó: MTI/EPA/Lynn Bo Bo

A mindent eldöntő harmadik játszma első játékát vért izzadva, két bréklabdát hárítva megnyerték Babosék, de gyorsan jött a cseh egyenlítés. Mladenovic adogatása Baboséhoz hasonlóan hosszúra nyúlt, de ezúttal is a címvédő sikerét hozta, viszont a csehek pillanatok alatt egyenlítettek. A következő játékban Babosék már nem tudták elkerülni, hogy a csehek elvegyék adogatásukat, de óriási küzdelemben sikerült azonnal visszabrékelniük. Mladenovic a korábbiakhoz képest simán hozta adogatását, de a csehek sem izzadtak meg, így két óra játék után újra egyenlítettek.

Babos sikeresen hozta az adogatását, a következő játékban viszont Krejcikova hibázott, így Babosék meccslabdához jutottak, azonban Babos tenyerese a pályán kívül ért földet. Ezután pillanatok alatt egyenlítettek a csehek. Mladenovic adogatása során ugyan többször is hibázott, de elsősorban neki köszönhetően így is 6:5-ös előnybe kerültek Babosék. Siniakova adogatása először simának tűnt, de a magyar, francia kettős 40:15-ről egyenlített.

Mladenovic kegyetlen tenyeresével másodszor is meccslabdához jutottak Babosék, viszont a francia röptéje rossz volt. Nem kellett sokat várni a harmadik meccslabdára, ezt viszont Krejcikova hárította egy kiváló röptével. Azonnal jött a negyedik lehetőség a döntőre, Babos azonban elhibázott egy könnyű tenyerest. A magyar lecsapása után jött az ötödik meccslabda, melynél Babos ezúttal egy kereszt fonákot rontott el. Siniakova kettős hibája után hatodszor is megkapta a lehetőséget a címvédő, amely végül Mladenovic röptéjével lezárta a mérkőzést.

Babosék – akik idén már az Australian Opent is megynerték – a vasárnap 11.30 órakor kezdődő döntőben az Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai párossal találkoznak, amely a másik elődöntőben két és fél órás meccsen győzte le a Nicole Melichar, Iga Swiatek amerikai, lengyel párost.

Eredmény, női páros, elődöntők:

Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk (chilei, amerikai, 14.)-Nicole Melichar, Iga Swiatek (amerikai, lengyel) 7:6 (7-5), 1:6, 6:4

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova (cseh, 4.) 6:2, 4:6, 7:5

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!