Soha többé nem versenyez a gokartos, aki ellenfeléhez vágta a lökhárítóját

2020. október 6. – 06:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ígérete szerint soha nem ül versenyautóba többé az a Luca Corberi, aki a hétvégi gokart-vb-futamon letört lökhárítóját vágta hozzá egy ellenfeléhez verseny közben.

Nem éppen a legjobb okkal került be a hírekbe a hétvégén a gokart-világbajnokság, nem a verseny, hanem egy nagyon súlyos incidens irányította ugyanis a figyelmet az olaszországi Lonatóban rendezett futamra.

Egészen pontosan Luca Corberi, egy olasz gokartos okozott botrányt azzal, hogy miután kiesett a versenyből, a letört első lökhárítójával a kezében visszasétált a pálya mellé, és amikor az ő kiesését okozó Paolo Ippolito egy kört megtéve újra melléért, megpróbálta eltalálni a lökhárítóval.

Sőt, ennyi nem volt elég Corberinek, aki a futam leintése után nekifutásból öklelte fel az éppen a gokartjára várakozó Ippolitót. A csetepatéba beszállt Corberi apja, illetve a csapatának egy másik tagja is.

Nem várta meg a vizsgálatot

A futam után azonnal kizárták Corberit, míg a Nemzetközi Automobil Szövetség gokart-szakágának elnöke, a korábbi F1-pilóta Felipe Massa, aki a helyszínen tekintette meg az olaszországi versenyt, alapos vizsgálatot ígért. Corberi tettét Massán kívül az autósport több prominens alakja is elítélte, a korábbi Forma–1-es világbajnok Jenson Button gusztustalannak nevezte az esetet, és örökös eltiltást kért Corberire, véleményében pedig többek között a McLaren F1-csapat jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Zak Brown is osztozott.

Corberi viszont nem várta meg a vizsgálat eredményét, hétfőn egy rövid időre eltűnő, majd visszatérő Facebook-bejegyzésben közölte, hogy soha többé nem áll rajthoz semmilyen versenyen, tettét – amelyre nincs magyarázat – megbánta, mindenkitől elnézést kér, és reméli, hogy soha, sehol nem fordul elő hasonló eset a világon.

Hozzátette, hogy a helyszínen dolgozó versenybírók kezében a kizárás volt a legszigorúbb eszköz a büntetésre, így őket senki ne hibáztassa, úgy se, hogy Corberi maga kérte még vasárnap, hogy azonnal vonják be a versenyengedélyét.

Buliból tért vissza

A 23 éves Corberi lényegében brahiból nevezett be a gokart-vb vasárnapi futamára, leginkább azért, mert azt a családja tulajdonában álló versenypályán rendezték. Az olasz gokartos évek óta nem indult komoly versenyen, pedig előtte nagy jövő előtt állt: 2012-ben, 15 évesen a KF3-as kategóriában gokart-világbajnok lett úgy, hogy a mostani F1-mezőnyt erőítő George Russellt (Williams) és Lance Strollt (Racing Point) is legyőzte, de szintén a legyőzött ellenfelek között volt a jelenleg az F2-ben versenyző Callum Ilott és Dan Ticktum.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!