Bódis Tamás és Maráz Zsuzsanna kerülte meg leggyorsabban futva a Balatont

2020. október 4. – 21:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A férfiaknál Bódis Tamás, a nőknél Maráz Zsuzsanna nyerte a 221,9 kilométeres Ultrabalatont.

Az Ultrabalatont hagyományosan májusban szokták megrendezni, de a koronavírus-járvány miatt idén októberre került. Talán váratlanul is erős mezőny gyűlt össze egyéniben, mert a legendás Spartathlont idén törölték, így az oda készülő futók is a Balaton körüli ultrát választották vigasztalásképpen.

A férfiaknál a Spartathlon- és Ultrabalaton-címvédő Bódis Tamás nyert, de nagyon szoros versenyben, csak 12 perc 39 másodperccel előzte meg Csécsei Zoltánt. Bódis 19 óra 8 perc és 14 másodperc alatt ért körbe. A harmadik helyen Beda Szabolcs végzett, két órát kapott Bódiséktól.

Bódis Tamás az Ultrabalaton céljában (NN Ultrabalaton/Facebook)
Bódis Tamás az Ultrabalaton céljában (NN Ultrabalaton/Facebook)

Maráz Zsuzsanna már többször nyert Ultrabalatont, és tavaly a Spartathlonon is győzött, a női verseny favoritja volt ezúttal is. Ezt be is váltotta, és abszolútban is az ötödik helyet szerezte meg, 21:58:02-es idejével. A második Patrycja Bereznowska lett 23:27-tel, míg harmadikként Csákány Krisztina futott be 27:57-tel.

A 2 fős férfi csapatoknál a Negatív Split 18:24:52-t futott, bő két órát verve a kategória másodikjára, a Holnapra megszépülre. A nőknél is nagy különbség volt az első és második helyezettek között, a WakeUpandRun 18:59:03-mal győzött, 80 perccel voltak gyorsabbak az Issimo Duo by Csécsei Teamnél.

A 3 fős csapatok versenyében a férfiaknál a Never Give Up nyert 16:53:30-cal, a nőknél pedig a Shero Power 18:06:54-gyel.

Az Ultrabalatonon 92 egyéni futó ért célba, és közel 1200 csapat teljesítette a távot. A mezőnyben egyedüli handbike-osként Vaszil György kerülte meg a Balatont 13 óra 48 perc alatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!