A Napoli nem állt ki a Juventus ellen, 3-0-ra bukták a rangadót

2020. október 4. – 21:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

45 percig, az első félidő végéig várták Torinóban, a Juventus stadionjában az ellenfél Napolit, majd amikor a vendégcsapat nem jelent meg, a játékvezető lefújta a Serie A harmadik fordulójának rangadóját, amít így szinte biztosan 3-0-ra, játék nélkül a Juventus nyert meg.

A Napoli azért nem utazott el a vasárnap esti mérkőzésre, mert a helyi egészségügyi hatóságok utasítására karanténba került az egész csapat, mivel két játékos – Piotr Zielinski és Eljif Elmas –, valamint egy munkatárs megfertőződött a koronavírussal, emlékeztet az MTI.

(A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja.)

A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az európai szövetség vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani.

A Napoli arra a szabályra hivatkozik, amely kimondja, hogy a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól. Kérelmét azonban a liga elutasította, így a három pontot szinte biztosan a Juventus – amely a Ferencvárossal azonos csoportba került a Bajnokok Ligájába – kapja majd 3-0-s gólkülönbséggel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!