Karanténba került a Juventus teljes kerete, elmaradhat a rangadó

2020. október 3. – 20:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz bajnok Juventusnál két koronavírusos megbetegedést regisztráltak szombaton, ezért minden bizonnyal elmarad a vasárnapi, Napoli elleni bajnoki rangadó, írja az MTI.

Frissítés, 22:30: A Juventus szombati esti újabb rövid közleménye szerint csapatuk készen áll a vasárnap esti mérkőzésre.

Cristiano Ronaldo az AS Roma elleni mérkőzésen 2020. szeptember 27-én, Rómában.Fotós: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Cristiano Ronaldo az AS Roma elleni mérkőzésen 2020. szeptember 27-én, Rómában.Fotós: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Ferencvárossal egy Bajnokok Ligája csoportban szereplő torinói futballklub közleménye az írja, hogy a fertőzött személyek nem játékosok, és nem is a szakmai vagy az orvosi stáb tagjai. Ennek ellenére a teljes keret karanténba kényszerül, és annak tagjai negatív teszteredménnyel is csak az edzéseken és a mérkőzéseken vehetnek részt, az úgynevezett csoporton kívüli kapcsolattartás nem engedélyezett számukra.

A Napoli már korábban bejelentette, hogy két játékosa – a lengyel Piotr Zielinski és az északmacedón Elif Elmasz –, valamint a klub egy munkatársa megfertőződött, és a helyi egészségügyi hatóságok tiltása miatt valószínűleg el sem utazik a vasárnapi mérkőzésre. Múlt vasárnap a Napoli 6-0-ra győzte le a Genoát, a mérkőzés után kiderült, hogy 17 Genoa-játékos is elkapta a vírust, és közülük többen is pályára léptek a Napoli ellen. A sok fertőzött miatt a Genoa 3. fordulós, Torino elleni meccsét már korábban elhalasztották, írja a Football Italia oldal.

A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az európai szövetség vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani. A Juventus nem akarja elhalasztani a mérkőzést, és azt szeretnék, ha a nápolyiak is pályára lépnének, ellenkező esetben a Juventus 3-0-s gólkülönbséggel megkapják a győzelemért járó 3 pontot. A Napolinál a Serie A azon szabályára hivatkoznak, amely kimondja, hogy a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól, márpedig a nápolyi egészségügyi hatóság megtiltotta, hogy a csapat Campania régión kívülre utazzon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!