A Barcelona és a Juventus is a Puskás Arénában játszhat a Fradival

2020. október 2. – 22:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Október 20-án, Barcelonában játssza első Bajnokok Ligája csoportkörös mérkőzését a Ferencváros. A magyar bajnok a csütörtöki sorsoláson a G csoportba került az olasz bajnok Juventusszal, a spanyol Barcelonával és az ukrán Dinamo Kijevvel együtt. Pénteken a mérkőzések pontos sorrendje és időpontja is kiderült, a Fradi idegenben kezdi, és idegenben is fejezi be a csoportkört, az utolsó meccsük december 8-án lesz Kijevben.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője (j2) ünnepli játékosaival a csapat győzelmét a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros – Dinamo Zagreb mérkőzés végén a Groupama Arénában 2020. szeptember 16-án. A Ferencváros 2-1-re győzött.MTI/Koszticsák Szilárd
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője (j2) ünnepli játékosaival a csapat győzelmét a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros – Dinamo Zagreb mérkőzés végén a Groupama Arénában 2020. szeptember 16-án. A Ferencváros 2-1-re győzött.MTI/Koszticsák Szilárd


A G csoport menetrendje:

1. forduló,
október 20., kedd
18.55: Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz)
21.00: FC Barcelona (spanyol)–Ferencváros

2. forduló
október 28., szerda
21.00: Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol)
21.00: Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán)

3. forduló
november 4., szerda
21.00: FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: Ferencváros–Juventus (olasz)

4. forduló
november 24., kedd
21.00: Juventus (olasz)–Ferencváros
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol)

5. forduló
december 2., szerda
21.00: Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: Ferencváros–FC Barcelona (spanyol)

6. forduló
december 8., kedd
21.00: FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–Ferencváros

Melyik stadionban játszik a Fradi?

A csoportkör csütörtöki sorsolása után az Európai Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a stadionok kapacitásának 30 százalékáig beengednek nézőket a BL-meccsekre. Korábban a Ferencváros a honlapján jelentette be, hogy bár felvették a kapcsolatot a Puskás Arénával, de amelynek vezetősége arról értesítette a klubot, hogy technikai okokból nem tudják ott megrendezni a Fradi mindhárom hazai BL-meccsét. „Ezért klubunk vezetősége úgy döntött, hogy a Groupama Aréna marad csapatunk otthona a BL főtáblás találkozók során is” – írta közleményében a Ferencváros.

A technikai ok az, hogy a tavaly novemberben átadott 67 ezres Puskás Aréna hibrid gyepszőnyegének élettartama mérkőzésszámtól függetlenül egy év, így hiába csak öt hivatalos mérkőzést játszottak rajta, azt lecserélik az augusztusi Szuperkupa-mérkőzés után, a gyepcserével pedig nem tudnak addigra végezni, amikorra a Fradinak szüksége lenne pályára a BL-ben.

Ezért a Puskás Arénát működtető Nemzeti Sportközpontok pénteken arra kérte a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ), hogy intézzék el az UEFA-nál, hogy a Ferencváros külön engedéllyel, a sorozat közben megváltoztathassa a hazai pályáját, írja az MTI. Ez esetben az első hazai, Dinamo Kijev elleni BL-mérkőzését még a Groupama Arénában játszaná a Fradi október 28-án, hogy aztán a Juventust és a Barcelonát már a Puskás Arénában fogadhassa. Ha ez így történne, akkor az Dinamo Kijev ellen nagyjából 6600 szurkoló lehetne a stadionban, a két sztárcsapat elleni meccsen pedig közel húszezren lehetnének ott.

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Twitter-oldalán osztotta meg, hogy pénteken egyeztetett az UEFA vezérigazgatójával, valamint a Ferencváros és az MLSZ elnökével a stadioncseréről. „És van, akinek kijárt egy koki...” – írta Fürjes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!