Babos Tímea győzelemmel kezdte a párost a Roland Garroson

2020. október 1. – 19:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világbajnok Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros győzelemmel kezdte szereplését a francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson, írja az MTI.

A második helyen kiemelt magyar, francia duó a nyitókör első játszmájában nagyszerűen teniszezett az Anna Kalinszkaja, Julija Putyinceva orosz, kazah páros ellen, és mindössze hat pontot veszítve, 19 perc alatt söpörte be azt. A második szettre összeszedte magát a rivális, 4:4-es állásig kétszer is brékelni tudott. Babosék ekkor semmire hozták adogatójátékukat, majd fogadóként második meccslabdájukat kihasználva 55 perc alatt továbbjutottak.

Az elmúlt két évben vb-győztes Babos és Mladenovic a következő körben, a legjobb 32 között a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói kettőssel találkozik.

Eredmény, női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)- Anna Kalinszkaja, Julija Putyinceva (orosz, kazah) 6:0, 6:4

Balázs kiesett

Balázs Attila három játszmában kikapott a tizedik helyen kiemelt spanyol Roberto Bautista Aguttól, így a második fordulóban búcsúzott a párizsi Roland Garroson.

Az ATP-rangsorban 87. magyar játékos – aki az első fordulóban a japán Ucsijama Jaszutaka legyőzésével pályafutása első főtáblás Grand Slam-mérkőzését nyerte – egyáltalán nem kezdett megilletődötten, a találkozó elején remek nyerő ütésekkel kétszer is elvette esélyesebb ellenfele szervajátékát. Adogatóként kevésbé tudott hatékony lenni Balázs, 3:1-es vezetése után pedig fogadóként is többet hibázott riválisánál, aki ezt kihasználva 37 perc után szettelőnyhöz jutott.

Balázs Attila a japán Ucsijama Jaszutaka elleni mérkőzésén szeptember 29-én.Fotó: MTI/EPA/Julien De Rosa
Balázs Attila a japán Ucsijama Jaszutaka elleni mérkőzésén szeptember 29-én.Fotó: MTI/EPA/Julien De Rosa

A folytatásban Bautista még inkább bemelegedett, a második szett első 16 labdamenetéből Balázs Attila mindössze négyet nyert meg, játékot pedig először és utoljára 0:5-nél tudott nyerni a játszmában. A harmadik szettben sem változott a játék képe, a spanyol játékos szórta a nyerő ütéseket – összesen 29-ig jutott –, míg Balázs továbbra is sokat rontott, a mérkőzés végéig 34-et, írja az MTI.

Összességében az történt a pályán, amit Bautista szeretett volna, így a világranglistán tizedik játékos simán, 107 perc alatt győzött.

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Roberto Bautista Agut (spanyol, 10.)-Balázs Attila 6:3, 6:1, 6:2

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!