Kőbán Rita, Schmitt Pál és Jónyer István is halhatatlan sportoló lett

2020. szeptember 30. – 14:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos Kőbán Ritát, az olimpiai és vb-aranyérmes párbajtőrvívó Schmitt Pált, a Nemzet Sportolóját, valamint a vb- és Eb-győztes asztaliteniszező Jónyer Istvánt választotta tagjai közé.

A szerdai közgyűlésen az alapszabályán is módosított az egyesület, miután a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben kiderült, eredetileg nem volt lehetőség a digitális szavazásra. Ezért a 17 tag közül csak 10-en jelentek meg a szavazáson, így a digitális kitétel nélkül végül csak ők szavaztak.

A július 29-én megválasztott új elnök, a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző Nagy Tímea az MTI-nek elmondta, nyolc név merült fel, és szoros versenyben választották ki az új tagokat, akik az idén meghalt Székely Éva, Wichmann Tamás és Kárpáti György helyére kerülnek az egyesületbe.

A kilencvenes évek elején alakult Halhatatlanok Klubjának, későbbi nevén Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének kiemelt célja, hogy példaképeket állítson a fiatalok elé. A tagok nem kapnak díjazást, jelentős feladatuk, hogy járják az országot, a határon túli településeket, és pódiumbeszélgetések alkalmával iskolákban, művelődési házakban beszélgetnek sportpályafutásukról, terjesztve a sport értékeit, az olimpiai eszmét.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének jelenlegi tagjai: Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Fa Nándor, Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedüs Csaba, Jónyer István, Kamuti Jenő, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Kőbán Rita, Magyar Zoltán, Nagy Tímea (elnök), Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Török Ferenc, Vaskuti István.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!