Másodszor nyerte meg a Stanley-kupát a Tampa Bay Lightning

2020. szeptember 29. – 12:18

frissítve

Másodszor nyerte meg a Stanley-kupát a Tampa Bay Lightning

Másolás

Vágólapra másolva

A Tampa Bay Lightning 2-0-ra legyőzte a Dallas Stars csapatát az NHL edmontoni döntőjének hatodik mérkőzésén, így 4-2-es összesítéssel nyerte meg fennállása során második alkalommal a Stanley-kupát. A rájátszás legértékesebb játékosának a bajnok svéd védőjét, Victor Hedmant választották, így ő vette át a Conn Smythe-trófeát.

A 13. percig nagyon kevés kapura lövés, sok ütközés és Lightning-mezőnyfölény jellemezte a játékot, ekkor viszont Brayden Point saját kipattanóját értékesítve a Tampa került előnybe. A harmadot dallasi emberelőny zárta. A 28. percben a Stars indítását lefülelték a semleges harmadban, a lefordulást követően pedig Blake Coleman kapásból mattolta Anton Hudobint. A különbség nőhetett volna, ám a korong a kapuvason csattant. A záró harmadban főleg a védekezésre összpontosított a Lightning, és a riválisnak nem voltak komoly helyzetei – amúgy az egész meccsen sem –, és csak oldalhálóig jutott, áll az MTI összefoglalójában.

A Tampa – amely ezt megelőzően 2004-ben volt bajnok – az egész rájátszásban remekelt, egyszer sem kapott ki sorozatban kétszer, az első sora – Nyikita Kucserov, Brayden Point, Ondrej Palat – szállította a gólokat, a védelme és Andrej Vaszilevszkij révén a kapusteljesítménye kifogástalan volt. A hálóőr a playoff minden percét végigvédte, és ő a második orosz kapus Nyikolaj Habibulin (2004, Tampa) után, aki elsőszámúként nyert Stanley-kupát. Pat Maroon az NHL történetének negyedik hokisa, aki egymást követő két évben különböző csapattal lett bajnok.

Stanley-kupa, döntő, 6. mérkőzés:

  • Tampa Bay Lightning-Dallas Stars 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
  • gól: Point (13.), Coleman (28.)
  • A párharcot 4-2-es összesítéssel a Tampa nyerte.

(Borítókép: Az NHL 2019-20-as bajnoka, a Tampa Bay Lightning. Fotó: Bruce Bennett / Getty Images / AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!